Jak předejít známkám stárnutí: Pomůže levný kuchyňský produkt

S prevencí stárnutí rukou vám pomůže mimo jiné i obyčejný kokosový olej
  |   zajímavost

Expertka prozradila, jaký běžný kuchyňský produkt nám může pomoci vypadat o 10 let mladší. Na drahé procedury můžete zapomenout, tento způsob vás bude stát jen pár korun a navíc opravdu funguje.

Řada z nás se při prevenci známek stárnutí zaměřuje zejména na péči o obličej. Na naší tváři se totiž při nesprávné péči mohou objevit mimo jiné i předčasné vrásky, pigmentové skvrny a další změny, spojené se stárnutím.

Většina z nás ale zapomíná na to, že věk není vidět pouze na obličeji, ale mimo jiné i na našich rukou, na které bychom rozhodně neměli zapomínat. Je tedy nutné se o ruce starat stejně pečlivě jako o obličej. U většiny lidí se tam totiž známky stárnutí objeví jako první.

Ruce používáme téměř ke všemu, mimo jiné i k mytí nádobí, které kůži na rukou velmi namáhá. Kvůli pandemii jsme dokonce i nuceni si je neustále mýt mýdlem, což může pokožku rukou vysušovat.

Hřbety rukou jsou navíc neustále vystaveny slunečnímu záření, dokonce i pokud máme ostatní části těla zakryté. Často je zapomínáme chránit krémem s SPF nebo ho po umytí rukou znovu nedoplňujeme. To vše je důvodem, proč se u většiny lidí stárnutí neprojeví nejdříve na obličeji, ale právě na kůži za zápěstím.

„Změny na kůži na rukou lze u většiny lidí zaznamenat již kolem třicítky. Většinou ztratí na objemu, což způsobuje ztrátu elasticity pokožky a tvoření vrásek. Dále se spolu s věkem na rukou objevují i stařecké skvrny, suchá kůže a nehty ztrácí svou odolnost,“ prozradila pro Express expertka na péči o pokožku Lorena Oberg.

Kokosový olej

Naštěstí lze stárnutí rukou velmi účinně a levně zpomalit. Pomůže vám s tím obyčejný kokosový olej, který jim navrátí hydrataci a mladistvý vzhled.

Stačí jen ruce na noc olejem namazat a navléct si na ně opatrně plátěné rukavice, aby se vám olej neobtiskl do povlečení. Dále je také velmi důležité nezapomenout na kůži na rukou aplikovat krém s SPF, abyste zabránili vzniku stařeckých skvrn.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Problémy se spánkem: Lékařka prozradila, jak rychle usnout i v letních měsících

Klíčová slova: