Jak se určitě ochladíte v parných dnech? Stačí na to předmět, co máte doma

Ochladit se můžeme dokonce i pomocí hřející láhve
  |   zajímavost

Jedna z uživatelek sociálních sítí přišla na geniální způsob, jak se rychle zchladit ve vlnách veder pomocí jednoho předmětu, který vlastní snad každá domácnost. Nejde o větrák, klimatizaci, ani mokré ručníky.

Většina z nás v posledních dnech doma sedí těsně u větráku, pod klimatizací nebo před otevřenou lednicí, abychom se alespoň trochu zchladili. Vlna veder ale ještě zdaleka nekončí, všichni tak hledáme nové a účinné způsoby, jak se rychle zchladit.

Kromě skoku do ledového bazénu či zapnutí klimatizace nás ale většinou nic jiného nenapadá.

Jedna z uživatelek sociálních sítí ale v zoufalosti vynalezla dokonalý ochlazující prostředek, který vás nebude stát majlant a navíc k tomu, aby fungoval, není nutné, aby byl zapojený do elektřiny. Jde o hřející láhev, kterou většina z nás s oblibou používá v zimních měsících nebo při bolestech břicha.

Dívka totiž láhev naplnila místo teplé ledovou vodou a proměnila ji z hřející láhve na chladící.

„Místo toho, abyste láhev naplnili vařící vodou, ji naplňte ledovou vodou přímo z kohoutku,“ prozradila dívka.

„Pokud chcete, aby vám její chladící efekt vydržel déle, můžete dovnitř nasypat i několik kostek ledu,“ dodala.

Většina z nás by na tento krok ani nepomyslela, protože k tomu tento typ láhve zkrátka není určený, jedná se přitom o naprosto dokonalou pomůcku, která na rozdíl od mokrých ručníků či ledu nekape. V porovnání s klimatizací či větrákem s tímto trikem navíc ušetříte za elektřinu.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Levné a chutné osvěžení: Jak připravit ten nejlepší ledový čaj.

Klíčová slova: