Jarní únava: Jak se s jarním vyčerpáním lehce vyrovnat?

S jarní únavou vám může pomoci mimo jiné i střídání teplot při sprchování
  |   zajímavost

Únavu na jaře pociťuje téměř každý z nás. Nejde sice o nemoc nebo nebezpečný zdravotní stav, který by se měl léčit, ale existují určité způsoby, jak znovu získat ztracenou energii. Stačí se jen řídit několika jednoduchými tipy.

Jarní únava je zcela přirozený jev, který je pouhou odpovědí našeho těla na změnu počasí.

Tělo se totiž musí pomalu adaptovat na vyšší teploty a delší dny, a tím pádem i změnit svůj každodenní rytmus. Tyto změny jsou pro nás, ačkoliv si to často ani neuvědomujeme, velmi náročné.

Přizpůsobení se na jaro nám tak může ubírat cennou energii, kterou nutně potřebujeme k běžnému fungování. Naštěstí ale existuje hned několik způsobů, jak se s tímto nepříjemným stavem vyrovnat.

Ranní procházka

Na jaře je mnohem snadnější vstávat brzy kvůli brzkému východu slunce. Můžete si tedy přivstat a strávit ráno procházkou na čerstvém vzduchu.

Pomůže vám s produkcí hormonu serotoninu, který se také nazývá hormon štěstí, a zároveň vás ranní procházka v přírodě nabije energií, která vám poté vydrží na celý den.

Kompresní punčochy

Řada z nás se také cítí unaveně kvůli těžkým a nateklým nohám. Naštěstí i tento problém má své řešení.

V lékarně si můžete zakoupit nejrůznější masti, které vám s pocitem těžkých nohou mohou pomoci. Tyto produkty je ideální doplnit i kompresními punčochami, které zajistí lepší prokrvení dolních končetin a zafungují tak i jako prevence otoku.

Studené sprchy

Dalším způsobem, jak zlepšit proudění krve v těle, je při ranní sprše měnit teplotu z teplé na studenou. Tyto změny zajistí lepší prokrvení kůže. Vždy sprchu ukončete se studenou vodou.

Sauna

Na podobném principu funguje i návštěva sauny, po které následuje studená sprcha.

Návštěva sauny je samozřejmě ještě mnohem účinnější než střídání teplot při sprchování, umí tedy nastartovat proudění krve ještě o něco více. Zároveň vám pomůže se odreagovat a příspívá tak i jako prevence mentální únavy.

Zdroj: Medi

KAM DÁL: Už žádné šmouhy: Jak na čištění oken lehce a levně.

Klíčová slova: