Odolné skvrny od oleje na oblečení. Lze je lehce odstranit

Se skvrnami na oblečení vám pomůže obyčejný jar a houbička
  |   zajímavost

Již asi každému z nás se při smažení na pánvi stalo, že nám olej vyprskl přímo na naše oblíbené tričko. Naštěstí to není důvod k panice, tedy pokud znáte ty správné tipy na to, jak tyto odolné skvrny z oblečení dostat.

Specialistka na úklid Sophie Hinchliffe, která se proslavila na sociálních sítích sdílením svých užitečných tipů, nyní prozradila, jak na odolné skvrny od oleje.

Na svém instagramovém profilu má nyní více než 4 miliony sledujících, kteří mezi sebou utvořili komunitu uklízecích nadšenců. Na sociálních sítích si tak radí i mezi sebou a zdá se, že není žádný úklidový problém, který by nedokázali vyřešit.

Jedna ze sledujících úklidové královny Mrs. Hinch, jak si na instagramu a facebooku přezdívá, se ptala na radu s týden starými skvrnami od oleje, které nezmizely ani po vyprání.

Měla prý skvrnu od oleje na svých oblíbených kalhotách, vyprala je běžným způsobem, ale skvrna zkrátka ne a ne zmizet.

Na stránce se jí dostalo nepřeberného množství odpovědí, které většinou zahrnovaly použití jaru na nádobí.

Potřebujete:

  • jar na nádobí
  • houbičku

Postup:

  1. Aplikujte jar na nádobí přímo na skvrnu pomocí jemné strany houbičky. Snažte se místo lehce drhnout.
  2. Nechte přípravek působit na skvrně po dobu 10-20 minut.
  3. Vyperte oblečení běžným způsobem.

Nadšenci do úklidu dále v komentářích zmínili, že není důvod k panice ani ve chvíli, kdy tento způsob ihned nezabere. Na některých látkách je údajně nutné postup opakovat dvakrát, nebo dokonce třikrát. Eventuální úspěch je ale zaručen.

Nejjednodušším způsobem, jak se těchto skvrn zbavit, je ale samozřejmě prevence. Rozhodně se vám tedy vyplatí investovat do kuchyňské zástěry.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Domácí chleba snadno a rychle, navíc vydrží několik dní.

Klíčová slova: