Problémy se spánkem: Pomohou vám 3 běžné pokojovky

Zlepšit kvalitu spánku vám pomůže mimo jiné i zelenec
  |   zajímavost

Problémy s usínáním nebo s probouzením se uprostřed noci trpí celá řada z nás. Tyto nepříjemné a vyčerpávající stavy mohou mít celou řadu různých příčin. Ať už je ale důvod vašich potíží jakýkoliv, mohou vám pomoci běžně dostupné a levné rostliny.  

Pokojové rostliny má doma asi každý z nás. Ať už jste ale milovníkem pokojovek, který jich nikdy nemá dost, nebo spíše ten typ člověka, kterému stačí jeden kaktus na okenní římse, máme pro vás skvělý tip.Některé pokojové rostliny mají totiž mimo zkrášlení interiéru i další praktické využití. Mohou totiž vašemu tělu pomoci se zklidnit a usnout během několika minut.

Nekvalitní spánek ovlivňuje všechny aspekty našeho života, negativně ovlivňuje nejen naši energii, kterou nutně potřebujeme k provedení našich každodenních povinností, ale i naši náladu a postupem času i naše vztahy nebo kariéru.

Naštěstí ale existuje jednoduchý a spolehlivý způsob, který vám s problémy se spánkem může lehce a levně pomoci, jde o pokojové rostliny. Některé druhy pokojovek vám totiž mohou pomoci se zklidněním centrálního nervového systému, a tak i zlepšit kvalitu vašeho spánku. Řadu těchto "zlepšováků" pro dobré usínání potvrdil i Doktor Karan Rajan na sociální síti TikTok.

Zelenec

Na prvním místě tohoto žebříčku jsou velmi oblíbené zelence. Tyto rostliny se nejen hodí do každého interiéru, ale navíc také lidem pomáhají s uklidněním nervů a s usínáním. Okysličují vzduch, ze kterého zároveň odstraňují veškeré toxiny, a zvyšují tak kvalitu našeho spánku.

Jasmín

Tato krásná rostlina nejen skvěle vypadá a voní, ale pokud ji umístíte do vaší ložnice, pomůže vám lehce dosáhnout kvalitního spánku. Obsahuje totiž kyselinu gama-aminomáselnou, která nás přirozeně zbavuje stresu, a tak i zlepšuje náš spánek.

Levandule

Tato rostlina je pro své zklidňující účinky na naše tělo známá po celém světě. Její vůně nám pomáhá mimo jiné i snižovat úroveň stresu a úzkosti pomocí interakce s neurotransmitery v našem mozku.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Problémy se spánkem: Pomůže oblíbený horký nápoj.