Procházka v sukni může být noční můra: Jak zabránit tření stehen?

S bolestivým třením stehen o sebe vám pomůže i obyčejný antiperspirant
  |   zajímavost

Celá řada lidí má problémy s třením stehen o sebe, a to zvláště v letních měsících, kdy se pouhá procházka v sukni či v šatech může stát noční můrou. Naštěstí se tohoto nepříjemného problému můžete lehce zbavit.

Letní měsíce jsou jako stvořené k dlouhým procházkám, sportování venku a k nošení šortek, šatů a sukní. Pro řadu lidí se ale tyto aktivity mohou lehce proměnit v peklo na zemi. Řada z nás má totiž problémy s bolestivým třením vnitřních stehen o sebe.

Obyčejná procházka tak může skončit bolestivým začervenáním kůže na vnitřní straně stehen a někdy dokonce i puchýři.

Antiperspirant

K nepříjemnému tření stehen o sebe, které končí problémy s pokožkou, dochází zejména v letních měsících. V létě je totiž naše kůže často vlhká od potu, kterým se naše tělo snaží regulovat svou teplotu. Jedním z logických řešení, která opravdu fungují, je tedy mimo jiné i použití antiperspirantu, který je vytvořený proto, aby nás udržoval v suchu.

To, že je tento produkt určený pro použití do podpaží, neznamená, že ho nemůžeme použít i jinde na našem těle. Stačí jen váš oblíbený antiperspirant aplikovat i na vnitřní stranu stehen, nechat ho uschnout a máte po problému.

Koksový olej

Existuje dokonce i recept na domácí mastičku, která vám s bolestivým třením stehen pomůže. Potřebujete jen kokosový olej a kukuřičný škrob.

Smíchejte ingredience v poměru 3:2 a pokud chcete, aby mastička krásně voněla, můžete do ní nakapat esenciální olej dle vašeho výběru. Ideální je si směsí namazat vnitřní stranu stehen těsně před odchodem z domu nebo ji nosit stále s sebou v malé skleničce.

Výběr oblečení

Sázkou na jistotu ale zůstává výběr oblečení, které tření stehen o sebe zamezí. Zdá se to jako samozřejmost, často se ale necháme unést módními trendy, vybíráme oblečení pouze podle jeho vzhledu a zapomínáme na jeho praktickou funkci. Pokud máte problémy s třením stehen o sebe, je ideální se vyhnout krátkým kraťasům a sukním. Vsaďte spíše na kraťasy s delšími nohavicemi nebo volné kalhoty.

Nebude vám v nich takové horko jako v džínách, ale zároveň vás ochrání před začervenáním kůže a puchýři.

Zdroj: Self

KAM DÁL: Jak se dobře vyspat během horkých letních nocí.

Klíčová slova: