Skvrny od oleje na příjezdové cestě odstraníte jednoduše s pomocí dětského pudru

S odstraněním skvrn od oleje vám pomůže mimo jiné i jedlá soda
  |   zajímavost

Tento problém trápí celou řadu lidí, skvrn od oleje je třeba se zbavit co možná nejdříve, postupem času to totiž může být téměř nemožné. Pomůže vám s tím jeden levný produkt, který už nejspíše máte doma. 

Skvrny od oleje na příjezdových cestách hyzdí celou řadu jinak krásných nemovitostí. Tento typ skvrn je poměrně častý, řada lidí ale nemá ani to nejmenší tušení, jak se s nimi správně vypořádat. Dobrou zprávou je, že odstranění tohoto typu skvrn nebudete potřebovat žádné drahé speciální přípravky, stačí vám jen jeden dostupný bílý prášek, jak na svém webu uvádí Express. Řeč je o dětském pudru.

Jak odstranit skvrny od oleje z příjezdové cesty?

Klíčem k úspěšnému odstranění tohoto typu skvrn je na nic nečekat.

Důkladné vyčištění příjezdové cesty rozhodně není radno odkládat, později by se vám to totiž už nemuselo podařit. S postupem času je totiž tento typ skvrn téměř nemožné zcela odstranit a obyčejná jedlá soda vám v takovém případě nejspíše stačit nebude, dokonce riskujete, že na vaší příjezdové cestě zůstanou permanentně.

Pomůže dětský pudr

V momentě, kdy olejovou skvrnu na příjezdové cestě spatříte, je tedy nutné ji posypat dětským pudrem a tento prášek na ní nechat jeden až dva dny působit. S množstvím rozhodně nešetřete. V případě, že vám kolem domu pobíhají domácí mazlíčci, místo, kde necháváte působit dětský pudr, ohraničte tak, aby se k němu nedostali.

Pokud zrovna nemáte po ruce dětský pudr, můžete ho nahradit i jedlou sodou, se kterou dosáhnete totožných výsledků.

Po uplynutí jednoho či dvou dnů si k ruce připravte kartáč s tvrdšími štětinami, teplou vodu a jar na nádobí. Do menší nádoby či kyblíku kápněte několik kapek jaru na nádobí a zalijte je teplou vodou. Dále už jen stačí místo pečlivě vydrhnout kartáčem a teplou jarovou vodou a máte hotovo.

Předejděte podrážděné kůži na rukou

Ideální je k čištění skvrny použít také gumové rukavice, předejdete tak vysušení nebo podráždění pokožky na rukou, která na podzim a v zimě na suchost trpí, jak na svém webu uvádí Healthline. Pokud doma nemáte gumové rukavice, nezapomeňte si ihned po vyčištění skvrny na kůži na rukou aplikovat hydratační krém.

Zdroj: Express, Healthline

KAM DÁL: Před spláchnutím zavřete poklop na toaletě. Vyhnete se tak nebezpečnému aerosolu.

Klíčová slova: