Tento jednoduchý cvik vám ihned uleví od bolesti zad a ztuhlého krku

Bolesti zad často způsobuje sedavý typ zaměstnání, zejména pokud pracujeme z domova
 

Ať už vás bolí záda z neustálého sezení u počítače, nebo umývání nádobí, existuje pro vás nenáročné řešení, jak se této nepříjemné bolesti zbavit. Stačí pravidelně provádět jeden snadný cvik, který vám navíc zabere jen několik minut.

Nazáleží na tom, jestli vás záda "chytnou" doma nebo v práci, tento cvik totiž můžete provést téměř kdekoliv. Nepotřebujete k němu totiž žádné pomůcky.

Jak na to?

Stoupněte si a nohy postavte na šířku boků, kolena ponechte lehce ohnutá. Poté začněte rolovat své tělo od hlavy pomalu směrem k zemi, obratel po obratli. Snažte se ale neohýbat kolena více, než již jsou.

Poté, co bude vaše tělo co nejblíže zemi, dejte si ruce za hlavu. S rukama za hlavou narovnejte nohy a velmi lehce svou hlavu tlačte směrem ke kolenům. Měli byste cítit protažení v zadní části těla, nejvíce tam, kde vás záda bolí.

Prevence

Expertka na posilovací a protahovací cvičení pilates Hollie Grant sestavila speciální cvičební plán, kde nechybí ani jednoduché cviky k prevenci bolesti zad. Tento plán byl původně sestaven pro těhotné ženy, které mají kvůli nabytečné váze v těhotenství s bolestí zad časté problémy.

Využít ho ale samozřejmě může kdokoliv, kdo má s tímto typem bolesti časté problémy nebo chce bolesti zad předejít.

Jak na to?

Jeden z těchto cviků začíná tak, že si lehnete na břicho, nohy položíte na šíři boků a ruce si položíte pod čelo jako polštář.

V momentě, kdy se budete nacházet v této pozici, snažte se několikrát postupně zvednout hlavu, ramena a hrudník od země. Tento cvik vám nejen pomůže s protažením zádových svalů, ale také je posílí.

Práce z domu

Již samotné sedavé zaměstnání není pro vaše zdraví zcela ideální, pokud se každou volnou chvilku nejdete protáhnout nebo projít.

Práce z domova tento fenomén ale ještě zhoršila. Doma totiž zaměstnanci často nemají k dispozici ergonomicky tvarované židle a kancelářské stoly a někteří jsou tak nuceni pracovat z hlubokých křesel, které se na práci vůbec nehodí, nebo z gaučů.

Pokud pracujete z domova a navíc ještě ne ze zcela ideálního místa, je naprosto nezbytné, abyste se nejlépe každou hodinu zvedli a protáhli se nebo si zašli na krátkou procházku, jinak je totiž velmi pravděpodobné, že se bolesti zad jen tak nezbavíte.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Máte neustále studené nohy? Může to být příznak vážných nemocí