Trik, který vás může omladit až o 10 let. Jak si češete vlasy?

Podle zkušeného stylisty bychom se měli vyhnout česání vlasů na pěšinku uprostřed hlavy
  |   zajímavost

Spousta žen dělá při česání vlasů zásadní chybu, která jim může přidávat několik let navíc. Stačí si ale hřívu učesat jen o trochu jinak a okamžitě omládnete. Zkušený kadeřník prozradil, o jaký trik jde a odkud se berou jeho "zázračné" schopnosti.

Zkušený kadeřník a vlasový stylista Justin Hickox na svém YouTube kanálu prozradil, kde dělá většina žen při česání chybu. Napravit ji údajně nezabere ani celou minutu.

Řada žen si totiž češe vlasy tak, že je nejdříve rozdělí v jejich středu a pomocí hřebenu se špičkou utvoří rovnou pěšinku. To je ale podle Justina krok špatným směrem.

Jakmile totiž začneme tím, že vlasy rozdělíme na pravou a levou část přímo v jejich středu, jsou veškeré naše pokusy o slušivý a mladistvý účes předem odsouzeny k neúspěchu.

Vlasový stylista prozradil, proč je tento způsob rozdělené hřívy nežádoucí. „Problém s vlasy učesanými na pěšinku uprostřed je ten, že vám spadnou dolů a na objem u vlasových kořínků můžete zapomenout,“ uvedl.

„V případě snahy o mladistvý vzhled se musíme pokusit o zvýraznění lícních kostí, ale také o optické vyzvednutí očí, a to se nám bez objemu u kořínků vlasů určitě nepodaří,“ pokračoval. Učesání kadeří na pěšinku uprostřed navíc mimo snížení objemu u kořínků také přidává objem do délky vlasů, což naše oči a lícní kosti opticky stahuje dolů.

Údajně lze ale tuto chybu lehce napravit a dokonce k tomu ani ve většině případů nepotřebujeme žádné speciální přípravky.

Stačí si jen učesat pěšinku lehce mimo střed. Místo uprostřed vlasy rozdělte stejným způsobem, ale lehce vpravo či vlevo a neuvěříte tomu, kolik objemu vám tato jednoduchá změna dodá.

To ale neplatí u všech žen, někdy musíte změnu místa, kde vytvoříte vlasovou pěšinku, zkombinovat i s pěnou nebo jinými produkty, které vašim vlasům dodají u kořínků potřebný objem. To platí zejména u žen, které mají delší vlasy.

Pokud si chcete zanechat délku vlasů, ale nepomůže vám ani změna pěšinky, ani speciální přípravky, můžete zkusit jiný střih. Pokud chcete docílit objemného účesu, je ideální nechat si vlasy sestříhat, abyste je odlehčili a mohli tak vytvořit požadovaný efekt.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Máte problémy s přejídáním se? Tomuto nezdravému zvyku můžete lehce zabránit.

Klíčová slova: