Byl plešatý a teď má vlasy po lopatky. Muž prozradil tajemství své husté hřívy

Mladému studentovi se podařilo si vypěstovat husté vlasy sahající až na lopatky. Klíčem je si je nemýt příliš často
  |   zajímavost

Pranav Biji se před několika lety rozhodl, že se o své kadeře začne lépe starat ,a jeho snahy se vyplatily. Údajně mu k udržení jeho husté hřívy stačí jen tři obyčejné produkty, které už nejspíše máte doma.

Pranav si před několika lety oholil hlavu a od té doby mu vlasy narostly téměř po pas. Student, který pobývá v Anglii, tvrdí, že k tomu, abyste dosáhli dlouhých, hustých a lesklých vlasů, potřebujete pouze obyčejný šampon a kondicionér.

Mladík je původem z Indie, kde za své dlouhé kadeře schytal obrovskou dávku kritiky. Na svých sociálních sítích začal mladý Ind přitahovat nechtěnou pozornost v momentě, kdy začal sdílet, jaké jeho hustá hříva dosahuje délky. V jeho rodné zemi totiž nebývá běžné, aby měli muži stejně dlouhé vlasy jako ženy.

„V Indii není úplně běžné, aby muži měli dlouhé vlasy. Lidé mi říkali, že vypadám jako holka, a ptali se mě, jestli nemám peníze na holiče,“ uvedl pro Daily Star.

Svých vlasů by se ale kvůli tomu údajně nikdy nevzdal, je na ně totiž náležitě pyšný.

„Já svoje vlasy prostě zbožňuju. Nenechávám si je narůst, abych dobře vypadal, ale prostě mě baví se o ně starat. V dnešní době si můžeme o vlasové péči vyhledat všechny informace, které potřebujeme, jde ale o to si na to vyhradit čas,“ objasnil Pranav.

Prevence vypadávání vlasů

„Jedním z nejdůležitějších tipů je to, že si vlasy opravdu nemusíte mýt tak často, protože se tak zbavujete přirozeného oleje na pokožce hlavy, který vlasům pomáhá růst,“ pokračoval.

Příliš časté mytí vlasů může vést údajně i k jejich vypadávání a následnému řídnutí vlasů či plešatosti.

Ideální je si vlasy mýt pouze jednou, případně dvakrát týdně. To platí dokonce i pro ty, kterým se vlasy rychle mastí. Pokud už druhý den máte pocit, že byste si vaši hřívu měli umýt, je to tím, že jsou vaše vlasy na časté mytí zvyklé. Ideální je tak časové intervaly mezi umytím postupně prodlužovat, aby vaše hříva měla čas se novému režimu přizpůsobit.

Pokud si vlasy myjete každý den, můžete začít s tím, že si je budete mýt obden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PRANAV BIJI (@i.maneiac)

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Žena prozradila, kde dělala při hubnutí tu největší chybu.