Vysoké teploty: Jak předejít vypadávání a řídnutí vlasů

Důležité je při ochraně kůže nezapomínat ani na vlasovou pokožku. Její nadměrné vystavení slunečním paprskům může způsobit vypadávání vlasů
  |   zajímavost

Sluneční paprsky mohou poničit nejen naši pleť, ale dokonce i vlasy. Rozhodně byste tedy neměli zapomínat na jejich ochranu. Naštěstí se lze poškození vlasů v letních měsících vyhnout poměrně snadno.

Příští týden nás opět čekají teploty přesahující hranici 30 °C, rozhodně tak mimo jiné nesmíme zapomenout na dostatečnou hydrataci, ochranu pokožky před škodlivým slunečním zářením, ale také na prevenci poškození vlasů.

Ochrana pokožky je pro většinu lidí prioritou, slunění se bez krému s ochranným faktorem může totiž vést ke vzniku nejen vrásek, ale i nebezpečné rakoviny kůže. To ale neznamená, že bychom na ochranu vlasů měli zapomínat. Při vystavení naší hřívy na slunci sice nejde o zdraví, ale i přesto může dojít k jejímu poničení. Asi každý z nás si chce udržet vlasy v co nejlepším stavu, proto také pravidelně docházíme ke kadeřníkovi a pečujeme o ně. Sluneční paprsky ale mohou naše vlasy nenávratně poničit, jak dokazují studie.

Vlasová pokožka

Většina z nás při ochraně kůže zapomíná na ochranu vlasové pokožky, která je slunci paradoxně vystavena nejvíce. Nadměrné vystavení vlasové pokožky slunci může vést ke spáleninám, ale také může způsobit vypadávání a řídnutí vlasů. Ideální je proto pokožku hlavy chránit pomocí klobouků a kšiltovek a vybavit se péčí o vlasy s ochranným faktorem.

Kondicionér

Sluneční paprsky mimo vypadávání vlasů také často způsobují jejich vysoušení. Zejména v letních měsících je tedy nutné zaměřit se na hydratační péči o vlasy. Ideální je lokny pravidelně vyživovat pomocí masek, které bychom měli používat jedenkrát za týden, a kondicionérů, které můžeme použít po každém umytí.

Mytí vlasů

Zejména v létě bychom se měli snažit nemýt naše vlasy příliš často Každé mytí totiž naše vlasy zbavuje přirozených ochranných olejů a vysušuje je.

Zdroj: Express, National Library of Medicine

KAM DÁL: Jak předejít známkám stárnutí: Pomůže levný kuchyňský produkt.

Klíčová slova: