Padání a řídnutí vlasů: Přírodní olej, který vám s tímto problémem pomůže

Nezapomeňte rozmarýnový olej před použitím zředit
  |   zajímavost

Problémy s padáním a řídnutím vlasů má celá řada lidí. Naštěstí jim ale lze alespoň do určité míry předejít, nebo je dokonce zvrátit. Pomůže vám s tím jeden běžný druh oleje a jednoduchá masáž.

Rozmarýn je oblíbenou bylinkou, která se používá nejen k dochucení nespočtu pokrmů, ale také k aromaterapii. Olej z rozmarýnu nám ale může pomoci zastavit nadměrné vypadávání vlasů a podpořit jejich růst.

Většina lidí by si rozmarýnový olej s péčí o vlasy nejspíše nespojila. V poslední době se ale tento způsob boje proti řídnutí vlasů proslavil na sociálních sítích. Ve skutečnosti se k podobným účelům ale používal již po staletí.

Staří Řekové, Egypťané a Hebrejci ho používali mimo jiné také ke zlepšení paměti, jako ochranu před morem a také pro jeho schopnost léčit a zmírňovat celou řadu příznaků nejrůznějších nemocí.

Rozmarýnový olej

Tento druh oleje totiž obsahuje celou řadu antioxidantů a má silné antibakteriální a protizánětlivé schopnosti, které skvěle poslouží mimo jiné i jako podpora růstu našich vlasů a prevence plešatění.

Obsahuje mimo jiné také kyselinu ursolovou, která nám může pomoci se zlepšením cirkulace ve vlasové pokožce. Zlepšení cirkulace v pokožce hlavy povede k většímu přísunu kyslíku a živin do vlasových folikulů, což podpoří růst vlasů. Můžeme tak efektivně předcházet jejich řídnutí.

Tyto vlastnosti rozmarýnového oleje ale pomáhají mimo jiné také opravovat poškození tkání a nervů ve vlasové pokožce, což vede ke zdravější pokožce hlavy, a tím pádem i zdravějším vlasům. Navíc jde o přírodní produkt, nemusíme se tedy bát, že do svého těla vkládáme nebezpečné chemikálie.

Mimo rozmarýnový olej nám s řídnutím a vypadáváním vlasů mohou pomoci i další druhy olejů, mezi které patří mimo jiné i kokosový nebo arganový olej.

Jak aplikovat rozmarýnový olej na pokožku hlavy?

Rozmarýnový olej nejdříve nezapoměňte zředit pomocí kokosového, olivového, nebo jojobového oleje, abyste předešli podráždění vlasové pokožky.

Následně směs olejů vmasírujte krouživými pohyby do pokožky hlavy těsně před mytím, nechte ji několik minut působit a poté pokračujte v mytí vlasů tak, jak jste zvyklí. Důležité je tento postup opakovat pravidelně.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Jak jednoduše zrychlit hubnutí: Stačí vám 5 minut.