Účes a barva vlasů, která vás omladí. Kde děláme tu největší chybu?

Metodu Curly girl zvládne každý!
  |   zajímavost

To, jaký střih vlasů a barvu zvolíme, může dramaticky ovlivnit celý náš vzhled. Někdy nám může mladistvý střih a ta správná barva roky ubrat, v některých případech tomu ale může být přesně naopak. Čemu je lepší se vyhnout?

Náš střih, účes, ale i barva vlasů odráží mimo jiné i náš celkový styl a osobnost. Někdy ale můžeme při výběru barvy i účesu šlápnout vedle a přidat si tak hned několik let navíc.

Naštěstí existují jednoduché způsoby, jak se této katastrofě jednoduše vyhnout.

Zaměřte se na tón pleti

Jednou z největších chyb je podle kadeřníků špatně zvolená barva vlasů. Většina z nás se totiž inspiruje v časopisech, seriálech nebo na internetu a vybíráme si stejné barvy vlasů, jako má naše oblíbená herečka, modelka nebo influencerka. Výsledek ale často není takový, jaký jsme si představovali.

Problém je, že každý z nás má zcela jiný tón pleti a při výběru barvy vlasů je nutné zvážit, jaké odstíny k němu sedí a jaké ne.

Pokud zvolíme špatnou barvu vlasů, můžeme v ní působit nevýrazně nebo dokonce i nemocně. Při výběru barvy na vlasy proto dejte na rady svého kadeřníka. Pokud si ale barvíte vlasy doma, je ideální se zamyslet nad tím, jestli má vaše pleť studený nebo teplý podtón, a podle toho se řídit i při výběru barevného odstínu.

Zároveň rozhodně není potřeba se vyhýbat melírům, některé typy melírování nám dokonce mohou pomoci zamaskovat odrosty na mnohem delší dobu než jiné.

Pokud chcete, aby vás vaše vlasy omladily, je ideální nestříhat je příliš na krátko. Delší vlasy vám totiž mohou ubrat až několik let. Není ale třeba to s jejich délkou přehánět. Ideální je nechat si vlasy dlouhé těsně pod ramena. Předejdete tak ztrátě objemu.

Pozor na tepelnou úpravu vlasů

Zapomínat nesmíme ani na správnou péči o naše kadeře.

Zdravé a lesklé lokny nám mohou pomoci udržet si mladistvý vzhled. Rozhodně bychom to tedy neměli přehánět s jejich tepelnou úpravou, kterou se ničí, a používat kvalitní hydratační šampon a kondicionér.

V případě, že vaše vlasy budou stále působit suše, přidejte i hydratační vlasovou masku jednou až dvakrát týdně.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Jak se jednoduše zbavit odolného tuku i během menopauzy.