Tvrdé a zašlé ručníky: K tomu, aby byly jako dřív, stačí levné produkty z kuchyně

Ručníkům můžete snadno navrátit jejich měkkost s pomocí bílého octa a jedlé sody
  |   zajímavost

Ručníky mohou časem ztvrdnout a dokonce i ztratit svou původní barvu. Dokonce i v případě, že o ně pravidelně pečujete. K tomu, aby byly zase jako nové, vám stačí jen levné produkty, které už nejspíš máte doma.

Existuje jedna snadná metoda, jak hloubkově vyčistit vaše ručníky. K jejímu provedení nepotřebujete žádné drahé přípravky, stačí vám jen jedlá soda a bílý ocet. Hloubkové čištění zbaví ručníky téměř jakýchkoliv skvrn, ale navíc jim také navrátí jejich původní měkkost.

Dokonce i při pravidelném mytí ručníků na vysoký teplotní stupeň v nich totiž mohou zůstat nečistoty hluboko ve vláknech. Hloubkové čištění vás jich ale bez problémů zbaví. Ručníky ani nemusíte nijak drhnout, nejde tedy o nic náročného

K tomu, abyste dosáhli co nejlepších výsledků, je nutné dodržovat níže uvedený postup. Nezapomeňte tedy před hloubkovým čištěním vydrhnout vanu a ručníky vyprat.

Potřebujete:

  • 250 g jedlé sody
  • 250 ml bílého octa
  • vanu nebo lavor

Postup:

  1. Nejdříve je nutné vzít si houbičku, čisticí přípravek a dokonale vydrhnout vaši vanu. Vana musí být na hloubkové čištění dokonale čistá, jinak by mohla negativně ovlivnit výsledek celého procesu.
  2. Ručníky, které chcete zbavit hluboko usazené špíny, by měly být "čisté", tedy vyprané v pračce. Při tomto způsobu čištění zkrátka chceme, aby se všechny aktivní látky soustředily pouze na hloubkovou špínu.
  3. Poté stačí všechy vaše vyprané ručníky rozdělit na bílé a barevné, aby nedošlo k jejich obarvení, a vložit je do do vany.
  4. Dále přidejte jedlou sodu, bílý ocet a naplňte vanu horkou vodou tak, aby byly všechny ručníky ponořené.
  5. Nechte směs působit zhruba 4 hodiny.
  6. Nakonec z nich vyždímejte veškerou vodu a podle nutnosti můžete celý proces znovu zopakovat.
  7. Pokud jste s výsledkem spokojeni, nechte ručníky uschnout. Po vyždímání je vložte do pračky, zvolte poslední program na vyždímání prádla a máte hotovo. Ideální je dále použít i sušičku, ta totiž výsledné změkčení ručníků ještě více znásobí. Pokud ji ale nevlastníte, tak to vůbec nevadí, výsledky uvidíte i bez ní.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Žena sdílela tip na řídnoucí vlasy. Stal se hitem.

Klíčová slova: