Voňavý domov: Jde to i lehce bez drahých svíček a difuzérů

S provoněním bytu vám pomůže mimo jiné i obyčejný citron
  |   zajímavost

Asi všichni chceme, aby náš domov voněl co nejlépe. To je ale někdy poměrně těžké zařídit, a to zejména pokud máte domácí mazlíčky nebo oblibu ve vaření mořských plodů. Naštěstí ale nemusíte utrácet tisíce za svíčky a difuzéry, jde to i levně.

K tomu, aby se naším domovem linuly nepříjemné pachy, stačí opravdu málo, a to zejména v malých prostorech.

V malém bytě můžete větrat celý den, ale aroma ingrediencí z kuchyně si s největší pravděpodobností najde cestu až do vašeho obýváku. Oblíbeným způsobem, jak se těchto pachů zbavit, je zapálení svíčky nebo zakoupení vonného difuzéru, to se vám ale může časem pořádně prodražit.

Naštěstí ale existuje hned několik způsobů, jak si byt provonět podomácku.

Esenciální oleje

Levnější a v mnoha případech také zdravější alternativou je používání aromalampy, kterou seženete za pár korun, a esenciálních olejů dle vašeho výběru. Rozhodně to ale s oleji nepřehánějte, stačí jen pár kapek.

Čistý byt

Aby náš byt krásně voněl, musí být čistý, to napadne asi každého z nás. Někdy nás ale nenapadne, co všechno může v našem domě způsobovat nepříjemné pachy. Někdy totiž může být na vině i koberec. Ten je totiž potřeba pravidelně hloubkově čistit alespoň jednou za rok.

Pouhé vysávání rozhodně nestačí.

Jak na to najdete zde.

Citrony

Dalším jednoduchým a levným způsobem, jak si okamžitě provonět domov, je uvaření několika citronů.

Může to znít zvláštně, ale stačí jen na plotně přivést k varu hrnec vody a vhodit do něj několik nakrájených citronů nebo jakýchkoliv jiných citrusů, skvěle vám byt provoní i limetky a pomeranče.

Pokud máte rádi vůni skořice, můžete do hrnce přidat skořici jak vcelku, tak i sypanou. Nakonec stačí jen zmírnit plamen a nechat směs několik desítek minut probublávat.

Zdroj: SFGate

KAM DÁL: Vypadávání zubů: Viníkem může být káva. Dejte si pozor na to, jak ji pijete.