Policejní manévry v Berouně: Muž hrozil bombou ve vlaku

Policie podezřelého zadržela
 

Bombou hrozil muž ve vlaku, který jel z Prahy do Mnichova. V Berouně muselo být evakuováno 254 cestujících, na místo dorazili pyrotechnici včetně psa cvičeného na vyhledávání výbušnin. Podezřelý muž byl zadržen přímo mezi cestujícími. 

Po hrozbě útoku v letadle, které muselo nouzově přistát v Ruzyni, je to další vážný incident. Ani tentokrát naštěstí k výbuchu nedošlo, na klidu to však samozřejmě nikomu nepřidá. "Policisté prohledali vlak a cestující. Prohlídky dopadly negativně, nenašel se žádný nástražný výbušný systém," potvrdila mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. 

Zasahujícím policistům se podařilo zadržet muže, který bombou hrozil. Nyní mu hrozí obvinění z šíření poplašné zprávy. Vlak EC 354 Franz Kafka Český drah znemožnil provoz na nádraží, řada spojů nabírala zpoždění. Inkriminovaná souprava musela v Berouně zůstat téměř dvě hodiny, až pak se vydala na cestu do Mnichova. 

Právě německé město jako cíl trasy bylo velkým strašákem. Vzhledem k nedávné tragédii v Berlíně si nikdo nemohl být jist, jestli hrozba není vážná. Evakuace cestujících do budovy nádraží ale přesto probíhala relativně v klidu, žádná panika nenastala. Po desítkách minut čekání mohli znovu nastoupit do vlaku, který mezitím prohledali mimo jiné i psovodi. 

Zatím se neví, jaký je stav muže, který bombou hrozil. Narozdíl od Poláka, kterému prý to, aby hrozil bombou, našeptával Bůh. Teď už si s ním může povídat v psychiatrické léčebně, podle znalců byl prý nepříčetný.