BLESKOVÝ ZÁSAH: Dva policisté zachránili lidský život

Dva odvážní policisté, kteří zachránili muže
 

Hesla pomáhat a chránit se drželi dva policisté z Kostelce nad Labem. Při běžné hlídce se totiž stalo něco neobvyklého. Uviděli muže ležícího před domem, kterému selhával dýchací systém. V ruce držel inhalátor a pomalu umíral. 

Policisté z Kostelce nad Labem vyrazili na běžnou hlídku městem. Netušili, že za několik minut se stanou záchranáři, kteří budou bojovat o život muže. 

Policejní hlídka začala v Kostelci jako vždy, chvíli po půlnoci. Noční hlídky jsou důležitou součástí kontroly klidu ve městě. Většinou se hlídka potýká s opilci, rvačkami či loupežemi, nyní však vybočila ze své standardní práce a dostala se do role záchranářů. 

"Když hlídka ve dvě hodiny ráno projížděla obcí Mlékojedy, uviděla muže, který ležel před domem," vysvětluje okolnosti zásahu hlídky tisková mluvčí mělnické policie Markéta Johnová. "Okamžitě zastavili a provedli kontrolu zdravotního stavu. Muž byl v bezvědomí a evidentně mu selhával dýchací systém," vysvětlila Markéta Johnová. 

"Náše dvoučlenná hlídka začala s resuscitací. Střídali se v masáži srdce a zvažovali i užití defibrilátoru. Nakonec však vyhodnotili, že zásah výbojem není nutný," popisuje profesionální záchranu života od policistů Markéta Johnová. Sedmačtyřicetiletý muž začal po 10 minutách znova dýchat a po chvíli nabyl vědomí. 

Policista Teraz a policistka Ulbrichová svou profesinální pomocí zachránili muži život a předali ho, už při plném vědomí, do rukou záchrance, která muže převezla do nemocnice.