D4 jako obří parkoviště: Kope se u Příbrami a čeká to i další úseky

 

Pokud se v následujících měsících chystáte na dálnici D4, tak si buď pospěšte, dokud je to ještě snesitelné, nebo se obrňte svatou trpělivostí. Stavba mostu na Skalce u Příbrami provoz už dnes dost komplikuje. A to není zdaleka všechno, co na řidiče čeká!

Jedinci se srdeční slabostí by měli volit jinou trasu nebo přesedlat na kola a raději vyrazit na výlet někam do přírody. Je totiž docela možné, že dálnice D4 se změní na obří parkoviště. Ano, ti z vás, kteří pravidělně frčí po D1, to jistě nezaskočí. Ale ne všichni jsme tímto způsobem otrlí a pár hodin v koloně by nás mohlo přeci jen malinko rozházet. 

O tom, že se plánují dopravní omezení kvůli stavbě mostu na Skalce nedaleko Příbrami, se všeobecně ví a na zmíněném úseku už se pilně pracuje. Když se tam někdo nesrazí, dá se to vydržet a zdržení nění nijak extrémní. Jenomže na řidiče čeká další "pastička" u Mníšku pod Brdy. Důvodem je rekonstrukce mostu, která sice začala už loni, ale kvůli zimě se musela zastavit. 

Jedna pohroma za druhou

Opravit se stihla jen pravá polovina mostu směrem na Dobříš, druhou to teprve čeká. Od 1. dubna se tedy provoz v délce 800 metrů svede pouze do jednoho pruhu, který bude fungovat jak pro řidiče jedoucí na Dobříš, tak pro ty, kteří míří na Prahu. A aby toho nebylo málo, hned třikrát se uzavře podjezd pod mostem. A to už vůbec nemluvíme o dalších dílčích opravách po celé délce D4, které budou probíhat celé léto. 

Máme se tedy na co tešit, jen co je pravda. Tím spíš, že nepůjde o žádnou krátkodobou záležitost. Normálně jezdit by se tu totiž mělo až 30. září, a to ještě podle poměrně dost optimistických přepokladů. Takže nezbývá, než si do auta k povinné výbavě přihodit pár kilo čokolády na nervy. "Já se normálně odstěhuju na Mars. Nebo to jde ještě dál?" ptá se smutně Tomáš Kraus, který několikrát týdně absolvuje trasu Příbram - Praha a zpět.