Králův Dvůr čeká pestré kulturní léto. Dorazí i Tereza Kerndlová

Rozhodně se bude na co dívat
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Rock, country, metal, ale i dechovka, vážná hudba či pořady pro děti. To jsou jen útržkovitě žánry, které letos v létě čekají návštěvníky akcí v Králově Dvoře. Pestrá nabídka určitě uspokojí široké spektrum návštěvníků všech generací. 

Pokračovat bude například série akcí určených především pro seniory Králodvorské čaje. Již 14. května bude sokolovna určitě plná při vystoupení Marcela Zmožka a další dva koncerty jsou naplánovány na podzim.

"V areálu zámku bude letos opět Kulturní léto, na nějž jsme se snažili přichystat různorodý program. Tradici si získává například metalový večer, který rozduní zámek 10. června, a za čtrnáct dní pak vystoupí na pódiu zástupci zcela jiného žánru, a to country v čele s Rangers neboli Plavci," prozradil místostarosta Králova Dvora Josef Antoniv, do jehož gesce kultura spadá.

Nabitý program

Kulturní léto pak bude během prázdnin pokračovat večerem s rockovými kapelami, zámeckým minifestivalem či DJskou show, na níž se představí řada hvězd českého motosportu v čele s Liborem Podmolem a czech drift girl Michaelou Sacherovou.

Mezitím v letních měsících mohou Králodvorští, a nejen oni, přijít na zámek na koncert vážné hudby, na němž zazní díla Monteverdiho, tradiční festival Modrej Královák, nebo na fotbalový stadion na dva filmy v rámci putovního letního kina. Zejména dětem je pak 20. srpna určeno dětské odpoledne s kouzelníkem a diskotékou Oldy Burdy.

"Vrcholem pak budou poslední prázdninovou sobotu tradiční Městské slavnosti. Program už máme připraven a mohu prozradit, že letos se návštěvníci mohou na zámku těšit na legendární Těžkej Pokondr, zpěvačku Terezu Kerndlovou či bubenickou show v podání Tam Tam Orchestra. Vše samozřejmě doprovodí hudba pro všechny generace a řada atrakcí a soutěží především pro ty nejmenší," doplnil Josef Antoniv.