Na Benešovsku hořel rodinný dům - škoda půl milionu

Požár se rozhořel v Rudné. Ilustrační foto
 

V obci Křečovice Nahoruby došlo na večer k požáru v podkroví rodinného domu. Hasiči zachránili majetek za dva miliony korun. Za příčinu byla označena nedbalost.

Po 17 hodině byl oznámen požár, ke kterému vyjel sbor profesionálních hasičů ze Sedlčan a dobrovolní hasiči z Křečovic, Neveklova, Sedlčan i místní dobrovolníci z Nahorub. Za použití dýchací techniky a dvou proudových hadic typu C se podařilo požár před šestou večer lokalizovat. 

Hadice "C" má prům. 52 mm, je dlouhá 20 metrů, pojme 42 litrů vody a váží 5 kg.

Majitel ošetřen po nadýchání kouře

"Majitel domu se nadýchal zplodin z hoření a musel být ošetřen zdravotnickou záchrannou službou. Hasiči odvětrávali objekt a použili termokameru k hledání případných ohnisek požáru. Závěrečný průzkum neodhalil skrytá ložiska," sdělil mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Uchráněné dva miliony

V 19 hodin byl na místě přítomen vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Benešov a v půl deváté večer bylo vyšetřování ukončeno. Přímé škody odhadnuty na 450 tisíc korun a uchráněné hodnoty za dva miliony korun. Do osmi hodin ráno bude na místo dohlížet místní jednotka SDH Křečovice - Nahoruby.

Klíčová slova: