Uprchlíci v benešovských kasárnách nebudou. Budou tam byty

Pražská kasárna sloužila jako ubikace vojáků, teď z nich město chce mít sociální bydlení
 

Tisíce podpisů pod peticí i odpor představitelů města zřejmě přiměl ministerstvo vnitra ustoupit od záměru zřídit v bývalých kasárnách zařízení pro uprchlíky.

"Dnes jednal na Ministerstvu vnitra první náměstek ministra vnitra Jiří Nováček se starostou města Benešov Petrem Hostkem o využití objektu bývalých Pražských kasáren. Starosta jasně deklaroval, že město chce v objektu realizovat projekt sociálního a startovacího bydlení s tím, že o převodu bývalých kasáren bude v nejbližší době jednat s Ministerstvem obrany. Ministerstvo vnitra z důvodu plánovaného projektu se sociálním zaměřením rozhodnutí obce akceptovalo a pobytové středisko v objektu bývalých Pražských kasáren nezřídí." sdělila ředitelka odboru tisku Ministerstva vnitra ČR Lucie Nováková. 

Město azylové zařízení odmítlo

V posledních dnech probíhala v Benešově i sousedních obcích petice proti zřízení jakéhokoliv typu azylového zařízení. V tomto směru také přijalo usnesení zastupitelstvo města a svůj nesouhlas se záměrem ministerstva opakovaně deklaroval i starosta Petr Hostek. 

Jste rádi, že azylové zařízení v Benešově nebude?

Ano, myslím, že by to městu uškodilo
93% (88 hlasů)
Ne, uprchlíkům je třeba pomáhat
6% (6 hlasů)
Nevím, mám málo informací
1% (1 hlas)
Celkem hlasů: 95

 

Klíčová slova: