Nefunkční semafor nikdo neřeší. Upozornil na něj až čtrnáctiletý student

Semafor nesvítí už pátý den
 

Kousek od nádraží, kde denně jezdí děti a studenti čelákovického gymnázia, nesvítí semafor, a to již od čtvrtku minulého týdne. Nikdo z odpovědných to neřeší. Musel na to dnes upozornit až student tamního gymnázia, kterému už došla trpělivost.

Semafor nefunguje v ulici Masarykova u nádraží, kudy denně projdou desítky studentů do školy.

Na nebezpečí upozornil až student

Běžně svítí 24 hodin denně

Dnes na to upozornil čtrnáctiletý Martin Mandík, který přes silnici denně prochází, anebo jezdí s rodiči autem. "Semafor nefunguje od čtvrtku minulého týdne. Naposledy jsem tam šel včera kolem sedmé hodiny večer a stále nefungoval. Za normálních okolností signalizuje čtyřiadvacet hodin denně," řekl ČtiDoma.cz Martin Mandík.

Někteří řidiči pevně danou STOPku potřebují. Jinak hrozí průšvih

Rušnější s lehkým zabočením

Student bydlí v Sedlčánkách. Do školy ho rodiče buď vozí autem, nebo chodí s kamárády pěšky. Sám říká, že silnice, na které semafor nesvítí, patří k těm rušnějším. "Podle mě je na té silnici provoz vyšší než na jiných, a jelikož je tam lehké zakřivení, tak nepatří k úplně těm nejbezpečnějším, a těm, kde by se nemohlo nic stát. Štěstí je, že místní o tom vědí, a tak tam teď auta nejezdí tak rychle," uzavírá Martin Mandík. Stát se může všechno a všude. Stačí mírné náledí či nepatrná mlha.

Strážnici

U přechodu nestojí ani strážníci, aby dětem zajistili bezpečný přechod. Třeba jen v nejfrekventovanějších časech příchodů a odchodů dětí ze školy. 

Čtěte dále:

Děti můžete mít pod dohledem, i když nejste v jejich dosahu

Kauza dětí s poleptanými plícemi: Nikdo nevěděl, co se děje. Doktoři nejprve léčili zápal plic