Kladenská sídliště mohou vyhořet kvůli parkujícím autům

Automobilový žebřík AZ 37 Mercedes-Benz Atego
Zobrazit fotogalerii (5)
 

U příležitosti Dne požární bezpečnosti provedli hasiči z centrální středočeské stanice test průjezdnosti ulic v Kladně. Výsledek rozhodně není důvodem ke klidu. 

Podpraporčík Petr Piskáček jel s osobním velitelským automobilem Škoda Yeti. Nadstrážmistr Jaromír Čermák a podpraporčík Jan Enčev vzali deset metrů dlouhý a dva a půl metru široký žebříkový automobil AZ 37 Mercedes-Benz Atego. Na cestě je doprovázela motorizovaná hlídka městských strážníků.

Nejprve vyzkoušeli úzké uličky Podprůhonu, kde zrovna téměř žádná auta neparkovala. Dále zamířili do sídliště v okolí Václavského náměstí za Kauflandem. "Do některých ulic raději ani nezajížděl, aby se vyhnul nutnosti absolvovat část cesty po trávníku, nebo se dokonce nedostal do pasti, ze které by musel složitě vycouvávat. Taková situace nastala například ve Finské ulici," popisuje tiskový mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Na sídlišti Rozdělov-sever se Mercedes Atego zasekl v ulici Karla Tomana, kde mu bránila dodávka na levé straně silnice. Zcela neprůjezdnou však pro jeho vůz byla ulice Fráni Šrámka. 

"Kontrolní akce tak opět prokázala, že parkování hlavně na sídlištích je stále velký problém, který by v případě ostrého zásahu mohl hasičům značně zkomplikovat práci," komentuje zkoušku Ladislav Holomčík.

Klíčová slova: