Osm aut pro charitu v Berouně, tomu se říká nezištná pomoc

 

Je hezké, když si lidé pomáhají. Pokud si někdo uvědomuje, že ne všichni se narodili pod stejnou šťastnou hvězdou a mají dost peněz ke spokojenému životu, je to první zásadní krok. Druhý přijde ve chvíli, kdy se myšlenky změní v konkrétní činy. 

Od minulého týdne jezdí šest pečovatelek z Farní charity v Berouně novými vozy Hyundai i20. Bílé vozy s logem charity budou zajíždět k seniorům nebo osobám se zdravotním postižením po celém Berounsku. Farní charita Beroun nabízí pečovatelskou službu už od roku 2004 a dnes se stará o více než sto padesát klientů, kteří využívají dovoz obědů a zajištění individuální péče a pomoci. 

Každá z pečovatelek najezdí za měsíc okolo 900 kilometrů. To, že dostaly nová prostorná auta, ve kterých mohou převážet nejrůznější kompenzační pomůcky včetně invalidního vozíku, však není nezištná pomoc shůry. S pomocí přispěchal autosalon společnosti Exclusive Cars, autorizovaný prodejce vozů značky Hyundai.

Z Žebráku si tak Farní charita odveze celkem osm vozů. "Hyundai je nejsilnější a nejúspěšnější značka na českém trhu, a je proto samozřejmé, že kromě nabídky kvalitních produktů a služeb pro naše zákazníky věnujeme nemalou pozornost podpoře projektů, které zkvalitňují život nás všech. Příspěvek na zajištění mobility představitelů Farní charity je jedním z mnoha příkladů našeho úsilí,“ tvrdí k předání vozů Farní charitě Vladimír Vošický, generální ředitel HMCZ.

Spolupráci si pochvaluje i Pavel Doležel, ředitel podpory a prodeje společnosti ALD. „Jsme rádi, že se nám podařilo nabídnout kvalitní a cenově dosažitelný způsob financování vozů formou Full-Service Leasingu. Současně tato spolupráce s Farní charitu Beroun navazuje na naše další aktivity, jako je například dlouholetá podpora Nadace Jistota Komerční banky."

Podobných projektů by mělo být více. Pro žádnou velkou automobilku není pár aut problémem, který by ji měl zruinovat. Druhé straně to může výrazně usnadnit práci a mnoha lidem dokonce i zlepšit život.