Kriminálník brutálně napadl zdravotní sestřičku

Sestřička byla napadena na nádraží. Ilustrační foto
 

Již několikrát trestaný kriminálník brutálně napadl zdravotní sestřičku v Berouně. Vyšetřování sledoval z dálky, nakonec ho ale kriminalisté chytili. Teď bude souzen jakoby nikdy nic neudělal.

Výbornou práci předvedli berounští kriminalisté, kteří během několika hodin vyřešili případ napadené zdravotní sestřičky. 

V obci Srbsko krátce kolem půl deváté večer přímo na vlakovém nádraží brutálně zaútočil třicetiletý muž na čtyřicetiletou zdravotní sestřičku, která jela domů. Agresivní útok vedl kvůli její kabelce, kterou se mu nakonec podařilo ukrást. V kabelce sestřička měla doklady i finanční hotovost. "Žena utrpěla mnohočetná poranění, přesto zvládla ještě z posledních sil přivolat policii," vysvětlila tisková mluvčí policie Marcela Pučelíková. Zdravotní sestřička byla okamžitě záchrankou převezena do nemocnice, její zranění si vyžádala několikatýdenní lékařskou péči. 

Policisté začali s obvyklou kontrolou osob, které se nacházely v blízkosti místa činu. Tak došli ke kontrole pachatele. Díky dobré práci na místě policie legitimovala agresivního muže, který neutekl, ale situaci na místě sledoval zpovzdálí.

"Na místě bylo zjištěno, že se jedná o celostátně hledanou osobu, proto byl předveden na služebnu. Následným vyšetřováním vypluly na povrch důkazy o tom, že se jednalo o pachatele přepadení zdravotní sestřičky," vysvětlila postup kriminalistů Marcela Pučelíková. Muži nyní hrozí až deset let za mřížemi. Pachatel, který byl již několikrát odsouzen za podobné napadení, byl amnestován, a proto se na něj nyní musí nahlížet jako na netrestaného.