Tip na skvělé koupání: Poděbradská oáza láká lidi z širokého okolí

Poděbradské Jezero je tím pravým místem, kde strávit parné odpoledne
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Nejnavštěvovanější koupaliště na Nymbursku konečně zahájilo novou sezonu. Město navíc připravilo zajímavé novinky pro návštěvníky a také jedno překvapení.Co se u poděbradského jezera chystá a mělo by udělat návštěvníkům opravdu tak velkou radost?

Každá nová sezona samozřejmě znamená pro provozovatele velké přípravy, aby celé místo bylo znovu po roce pro návštěvníky co nejvíce atraktivní. V lepším případě je fajn překvapit nějakou tou novinkou. 

Hlavní pláž koupaliště je asi 1 800 m2 velká písečná plocha a 9 000 m2 travnatá plocha.

"Před zahájením sezony jsme provedli každoroční provizorní úpravy a úklid. Vyčistili jsme pláže od plevelu, urovnali terén po řádění divokých prasat, několikrát posekali trávu a také vybudovali chodníček ke skluzavce a doplnili mobiliář a lavičky," popsala průběh příprav Marie Molínová z Technických služeb města Poděbrady. 

"V letošním roce jsme rozšířili zázemí pro naše návštěvníky kempu, kterým jsme zde vybudovali kompletně vybavenou kuchyň," potěšila Molínová určitě stovky turistů, kteří kemp každoročně využívají a mají zájem si jídlo připravovat sami a nevyužívat zdejších občerstvení.

Čím poděbradské jezero láká?

Kromě již zmiňovaného kempu si na své přijdou i sportovní nadšenci. Jezero totiž nabízí desítky aktivit, kterými mohou všichni zájemci zabít nudu.

Vstupné na Jezero činí 50 Kč pro dospělé a 30 Kč pro děti a důchodce. Je také možné využit rodinné vstupné za 90 Kč (rodiče + 2 děti do 15 let). Po 17. hodině se platí poloviční vstupné, přičemž provozní doba koupaliště končí ve 20 hodin

"Návštěvníci mohou využívat přímo v areálu koupaliště dvě antuková hřiště na nohejbal a také plážový volejbal. Během sezony zde probíhají různá ligová klání a také turnaje," popsala Molínová. 

Vítanou novinkou bude bezesporu také připravované minigolfové hřiště, které by v průběhu prázdnin mělo v této lokalitě vyrůst. "Osmnáctidráhový minigolf bude vybudován v severní části areálu a bude do něj možné vstoupit nezávisle od vstupu do areálu Jezera," uvedl starosta města Ladislav Langr. 

Stavba by měla být dokončena v srpnu. Momentálně se hledá vhodný provozovatel minigolfu a další detaily zatím nejsou k dispozici. V každém případě nová sezona Jezera je již v plném proudu.