Miloš Zeman má radši uhlí než Turecko, nájmy bytů v Praze stále rostou a na vysílač se vrátilo miminko

 

Týden zase utekl jako voda a o víkendu se loučí krásným jarním počasím. Je tak ideální příležitost ohlédnout se zpět, aby si člověk udělal jasno, co se v té naší krásné zemi uprostřed Evropy za uplynulých sedm dní stalo. A nebylo toho málo…

Bývalý policista ÚOOZ Vokál je obžalován kvůli vynášení informací. Lidé, kteří si chtěli ve čtvrtek dohledat informace na internetové encyklopedii Wikipedia, měli smůlu. Kvůli plánované novele autorského zákona v Evropském parlamentu se webové stránky na jeden den staly nefunkční. Praha bude zvyšovat nájmy svých bytů o inflaci.

Bytová situace v hlavním městě je kritická. Vysoké nájmy rostou kvůli malému počtu volných bytů a cenu šroubují nahoru i pronajímatelé Airbnb. Pracující vězni budou dostávat polovinu minimální mzdy. Česká republika se odmítá připojit k pomoci migrační krize tím, že přijme dětské uprchlíky, ale rozhodla se alespoň alibisticky poslat do krizových oblastí 150 milionů korun ze státního rozpočtu. Vlk se nažral a koza zůstala celá.

Babiš prohlásil, že nevěděl o schůzkách Faltýnka s Kapschem a Ratajem. Lennovova zeď byla pomalována několika umělci, kteří se pokusili znázornit mírová poselství. Miloš Zeman na návštěvě Karlovarského kraje prohlásil, že je pro zachování těžby uhlí. Stalo se tak jen pár dní po tom, co po celém světě vyšel dav studentů, aby upozornil na zhoršující se klimatické podmínky. Těžba uhlí tedy určitě není řešení do budoucnosti.

Českým diplomatům, kteří se pohybují v Turecku, rozhodně neulehčil práci prezident Miloš Zeman. Prohlásil, že Turecko je fakticky spojencem Islámského státu. Do třetice pan prezident. Jeho kandidát do ústavního soudu Aleš Gerloch neprošel hlasováním v senátu. V anketě Statečné psí srdce letos bodovali němečtí ovčáci. Desetina domácností dává 40 procent svých příjmů do bydlení, prohlásil Český statistický úřad. Lidé se v Rokycanech rozloučili s romskou legendární zpěvačkou Věrou Bílou. Na žižkovský vysílač se po letech vrátilo první mimino. V Praze se udílely filmové ceny Českého lva.