Keltskou stopou z Dolních Břežan pochodovaly všechny generace

Pochod začínal mezi 8 a 10 hodinou u hřiště SK Olympia v Dolních Břežanech
Zobrazit fotogalerii (8)
 

Od novorozenců až po osmdesátileté turisty přilákal
4. ročník regionálního pochodu a mohli si vybrat ze tří obtížností od šesti do dvaceti pěti kilometrů.

Letošního ročníku se účastnilo rekordních 420 pochodujících. Zhruba šedesátka lidí šla pět a dvacet kilometrů, sto dvacet jich šlo dvanáct kilometrů a ostatní si užili šesti kilometrovou trasu. Na konci pochodu všichni dostali pamětní keramickou medaily a mohli si opékat vuřty.

Rekordní účast počtem i věkem 

"Letos se zúčastnilo mnohem více lidí z jiných krajů a obcí. Akci jsme totiž poprvé zaregistrovali  u Klubu českých turistů a byla inzerována v jejich papírovém bulletinu a databázi krajských pochodů. Zajímavostí je, že se účastnilo hned několik žen starších osmdesáti let. Nejmladšímu účastníkovi bylo několik měsíců," řekla nám autorka nápadu na pořádání pochodu Hana Michalíková. Akci pořádal turistický oddíl SK Olympia Dolní Břežany. Všichni organizátoři se účastnili jako dobrovolníci.

Tři možnosti stopování Keltů

Trasa "Pod hradiště Keltů" vedla šest kilometrů na rozcestí pod hradištěm a byla sjízdná i s dětským kočárkem. "Cestou keltských lovišť" se šlo dvanáct kilometrů Károvským údolím do Lhoty a cyklostezkou zpět do Dolních Břežan. "Vltavskými roklemi a vyhlídkami" bylo 25 kilometrů přes Jarov, Ohrobeckým údolím na Zvolskou homoli do Vraného, kde byla vítaná možnost se naobědvat v hospodě U kaštanu. Dále přes Zvoli do Libně, která právě oslavovala 900 let od první písemné zmínky.