Veteráni se vrátí na pláž!

Veterány slavily úspěch nejen u srdcařů, ale i u nejmladší generace
 

Asi tisícovku lidí všech věkových kategorií nalákali Veteráni na Pláži, což organizátoři považují za úspěch. Akce se konala 22. srpna v Beach parku Mlékojedy. Spoluorganizátorka Kate Pavlíčková prozradila, že příští rok se Veteráni na Pláži uskuteční znovu.

Kateřina Pavlíčková alias Kate

Kate Pavlíčková stará hlavně o PR a marketing celé akce.
Působí v My Classic Ride, což je "společné dítě" její a partnerovo, se kterým se věnují natáčení videí o veteránech. K veteránům se dostala zhruba před 2 lety přes svého klienta, který s nimi podniká.
Z práce se stal koníček a Kate se o auta začala zajímat víc do hloubky. Pořádání akcí se věnuje už delší dobu. Vždy, když jde do nějakého nového projektu, pečlivě zvažuje, jestli mu bude věnovat čas. ý

1. část rozhovoru s Kate najdete zde

Zvažujete Veterány po letošních zkušenostech znovu uspořádat příští rok? Pokud ano, bude se konat stejném místě?

Nezvažujeme. Už je rozhodnuto! Veteráni na Pláži budou, budou na stejném místě a budou ještě lepší. Podrobnosti se dozvíte na podzim na našich stránkách.

Veterány jsou automobily starší 20 - 25 let
Youngtimery jsou více, než 15 roků stará vozidla.

Připravujete ještě nějakou další, klidně i menší, veteránskou akci do konce letošního roku na území Středočeského kraje? 

Do konce roku ve středních Čechách nepřipravujeme žádnou další akci, protože už od podzimu začínáme připravovat další ročník Veteránů na Pláži. Sezóna veteránů navíc zhruba za měsíc končí a majitelé "zazimovávají" své miláčky, takže ani nemá smysl další akci připravovat. Máme také své projekty, které potřebují péči.

Majitelé se o své stylové "miláčky" pečlivě starají

Jak se k tomu stavěla třeba neratovická radnice? Museli jste žádat o nějaké povolení?

Akce probíhala na soukromém pozemku a Neratovic jako takových se nijak nedotkla. Jednali jsme pouze s vedením Mělníku, kde se nacházel hlavní check-point orientačního závodu. Zde nebyl žádný problém, a dokonce musím pochválit vynikající komunikaci a vstřícnost všech odborů včetně kooperace s mělnickou a neratovickou státní policií.

 

Byli Veteráni na Pláži vaší největší akcí tohoto typu?

Pokud budu chtít být velikášská, řeknu, že Veteráni na Pláži jsou jedinou akcí svého druhu. Berte mě samozřejmě s rezervou, ale převážná většina posádek nám potvrdila, že se nám povedlo vytvořit opravdu "jinou" akci. Proto tuto akci už nebudeme nazývat srazem, ale festivalem veteránů a youngtimerů.

Trochu netradiční součástí veteránského festivalu byla i módní přehlídka
Veteráni na Pláži a modelové na molu

Kolik času zabraly přípravy na veteránský a youngtimerový festival?

Definujte přípravy (zasměje se). Kdy vznikla první myšlenka, to už víte. Následoval asi půl rok, kdy jsme s nápadem pracovali v absolutní tichosti jenom v našich hlavách a mailových schránkách. Ta pravá dřina začala na jaře, kdy jsme jednali s partnery, domýšleli program akce a v březnu jsme spustili online registrace posádek, které se v Čechách také zatím moc nenosí.

Ke krásným autům neodmyslitelně patří i krásné ženy. Může to být ale i naopak!

A co bylo na přípravách nejnáročnější?

Největší dřina byla poslední měsíc a půl před akcí. Tato fáze příprav zaměstnávala 2 lidi na "plný úvazek", kdy se moc nespalo a neřešilo se prakticky nic jiného, než veteráni. Je to také tím, že si zakládáme na aktivní komunikaci s posádkami a návštěvníky. 

 

A jak si akce vedla finančně?

Co se týká financí, na Hawai nikdo z nás neodletěl (směje se), ale jsme rádi, že jsme ji nemuseli dotovat ničím jiným, než svým časem.

 

Tipy na další akce

Švejkovy motomanévry v Kralupech (1. ročník)

05.09.2015 - 09:3018:00

Kralupy nad Vltavou - 1. ročník akce, která je určena nejen pro milovníky motorek, ale i pro širokou veřejnost.Více o akci

Klíčová slova: