Nelahozeves láká na Hradozámeckou noc všechny generace

 

Degustace vín při svíčkách na zámeckém nádvoří s hudbou či pohádková výprava pro děti... To je jen část programu sobotní Hradozámecké noci na renesančním zámku Nelahozeves. V rozhovoru se dozvíte, co zde návštěvníky letos čeká.

„Poslední srpnová noc na zámku Nelahozeves bude opravdu kouzelná - připravujeme pro Vás neuvěřitelné zážitky!" slibují organizátoři Hradozámecké noci na zámku Nelahozeves na facebooku.

Na co se návštěvníci letošního 4. ročníku Hradozámecké noci v Nelahozevsi vlastně mohou těšit? O tom jsme si povídali s manažerkou Zdeňkou Niklovou.

 

Co letošní ročník přinese nového oproti tomu loňskému?

Letos tu bude v průběhu celého večera hrát živá cimbálová muzika na nádvoří. Pro děti je také vymyšlena nová pohádková výprava. Letos půjdou do zámecké zahrady, kde budou hledat ztracený zlatý hrozen.

 

Nádvoří zámku
Zobrazit fotogalerii (7)

Jak staré návštěvníky svým programem chcete na letošní ročník Hradozámecké noci přilákat?

Myslím, že každá věková kategorie si tu najde svoje. Pro děti kromě pohádkové výpravy máme připraveny ještě dobové hry na nádvoří. Pro dospělé, kteří nepřijedou autem, jsou tu degustace vín ze zámeckého vinařství v Roudnici nad Labem na nádvoří a cimbálová muzika. Od 21 hodin máme také koncert klasické hudby v Rytířském sále.

 

Hradozámecká noc za zámku Nelahozeves

29.08.2015 - 18:0030.08.2015 - 00:00

Nelahozeves - Cílem je ukázat památky trochu neobvyklým způsobem a v netradičním čase. Zámek Nelahozeves se do této celostátní akce, pořádané NPÚ zapojí již po čtvrté a pro všechny návštěvníky připraví nezapo menutelný večer plný překvapení . Vstupné : 110 Kč/dospělí, 80 Kč/senioři, 65 Kč/děti (cena zahrnuje...
Více o akci

 

A co kromě roudnického vína bude na vašem zámku dobrého k občerstvení?

Čepovat budeme lobkowiczké pivo Vévoda. Budeme tu mít stánek s čokoládovými výrobky a horkou čokoládou. Dále tu najdete stánek se sýry a klobáskami, které si budou moci návštěvníci koupit na talířku s olivami. Ty budou podávané jako speciality k vínu. Pod arkádami zámku bude gril s klobásami. Nebude chybět jeden stánek se sladkostmi, kde by měl být cheesecake, borůvkové muffinky například ke kávě. Otevřena mimo jiné bude i Zámecká restaurace.

 

Zámek Nelahozeves

 

Proč bychom měli strávit Hradozámeckou noc právě u vás? Čím to bude výjimečné?

Myslím si, že k nám stojí za to zavítat kvůli příjemné atmosféře. Určitě stojí za to vidět na vlastní oči osvětlený zámek v noci. A ještě navíc tu budou rozmístěné zapálené svíčky, které atmosféru ještě dotvoří.

 

Další rozhovory jsme udělali s vedením zámku Dobříš, zámku Mníšek pod Brdy a hradu Karlštejn.

Přinášíme přehled středočeských památek, které se účastní letošní Hradozámecké noci.

 

V Nelahozevsi se v blízké době budou konat ještě tyto akce:

64. Dvořákova Nelahozeves

06.09.2015 - 10:4519:00

Nelahozeves - 64. ročník akce se koná 6. září...
8. září bude mít Antonín Dvořák 171. výročí svého narození. Vstupné a rezervace 11:00 matiné – vstup zdarma (návštěvníci tohoto koncertu mohou využít vstupenku na zámek s 50% slevou) 14:00 hudební dílna – 60 Kč / 1 dvojice, 100 Kč / 2 dvojice (dílna je určena vždy...
Více o akci

Happening na starém mostě

12.09.2015 - 14:0022:00

Nelahozeves - Pořádá obec Nelahozeves a město Veltrusy . Jedná se o první ročník akce .Více o akci

Klíčová slova: