Pražský magistrát uzavřel pracoviště registru řidičů a vozidel

Magistrát omezil provoz už minulý týden
 

V Praze jsou ode dneška pro veřejnost uzavřena všechna pracoviště registru řidičů a vozidel. Do ukončení krizových opatření vlády jsou odložena také správní řízení o dopravních přestupcích a pozastaveny zkoušky žadatelů o řidičský průkaz. Magistrát již minulý týden omezil provoz ve Škodově paláci. Budovy na Mariánském a Kafkově náměstí jsou uzavřeny. V metropoli také přestaly platit parkovací zóny.

Pracoviště registru, kde se vyřizuje agenda spojená například s řidičskými průkazy nebo přihlašování vozidel, se nacházejí na Vyšehradě, na Jarově, ve Vysočanech, na Bohdalci a na Břevnově. Posledně zmíněné již město uzavřelo minulý týden. Provoz omezují i úřady městských částí, některé také již uzavřely mateřské školy. To je případ Prahy 1, 6, 11, 14, 15 a dalších.

Zvláštní parkovací místa

Z rozhodnutí vlády v metropoli a dalších městech přestaly platit parkovací zóny. Náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě) k tomu na sociálních sítích uvedl, že lidé by měli i přesto jezdit autem jen v nejnutnějších případech. "Parkovacích míst je v Praze výrazně méně než aut a hrozí, že nezaparkují zdravotníci, nemocní mířící na odběry, pečovatelé pomáhající seniorům či příslušníci armády." 

Dodal, že město dnes začne pro tyto skupiny mobilními značkami vyhrazovat zvláštní parkovací místa. Lidé by podle náměstka měli upřednostňovat pěší chůzi nebo kolo. Scheinherr dále uvedl, že MHD funguje v běžném režimu s výjimkou autobusů, které ode dneška jezdí podle lednových a únorových jízdních řádů s mírně prodlouženými intervaly.

Vláda v neděli večer v souvislosti se šířením nového typu koronaviru zakázala volný pohyb lidí s výjimkou cest do zaměstnání, nezbytných cest za rodinou, pro základní životní potřeby nebo k lékaři. Kabinet také omezil provoz úřadů, zavedl vnitřní ochranu hranic s Německem a Rakouskem a rozhodl o aktivaci Ústředního krizového štábu. Potvrzených případů nákazy bylo dnes ráno v Česku 298.

Česko je v karanténě, pokud to jde, nevycházejte ven. Existují ale výjimky.