Nebezpečné bouřky a povodně: Meteorolog prozradil, kdy a kde i to, jak to bude s dalšími tropy

Tropické teploty nás tento týden nečekají. Je čas vyrazit na kolo beze strachu, že si přivodíte úžeh
 

Mějte se na pozoru! Je vydáno hned několik výstrah, kvůli silným bouřkám hrozí na některých místech vylití řek z koryt. Teploty na většině území nepřekročí tropickou třicítku, ale stále bude příjemně teplo. To znamená jediné. Hurá na kolo! Jen si dejte pozor, aby vás v sedle nepřekvapily odpolední přeháňky.

„V noci ze čtvrtka na pátek je vydána výstraha kvůli silným bouřkám,“ potvrdil Čtidoma.cz meteorolog Miroslav Hakl z Českého hydrometeorologického ústavu.

Počasí

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky, především tedy v nočních hodinách. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na pouhých 22 až 26 °C, na jihovýchodě až k 29 °C.
V pátek bude opět polojasno až oblačno a můžeme počítat se silnými bouřkami. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 20 až 24 °C, ojediněle až 28 °C.

„Je zvýšený stupeň povodňové aktivity, zejména v jihozápadních Čechách. Vzhledem k silným bouřkám ze čtvrtka na pátek a z pátku na sobotu a předchozímu nasycení hrozí, že se menší toky vylijí z koryt,“ konstatoval Miroslav Hakl.

V sobotu bude polojasno až oblačno a nejvyšší denní teploty mezi 21 až 25 °C. V neděli čekáme skoro jasno až polojasno. Ranní teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C.

V pondělí můžeme čekat skoro jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 26 až 30 °C. „Trochu se nám oteplí, ale teploty by na většině míst neměly přesáhnout tropickou třicítku. Takové vedro jako v uplynulých dnech nebude ani pocitově,“ dodal meteorolog.

V úterý bude opět skoro jasno až polojasno a nejvyšší denní teploty vystoupají k 24 až 28 °C. Ve středu bude mírně oblačno, místy s přeháňkami. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí od 26 °C do 30 °C.

Cyklotrasy

Tak akorát teplé počasí přímo vybízí k výletům do přírody a všemožným venkovním aktivitám. Co se podívat třeba na nějaká krásná místa a u toho si pořádne zasportovat?

Vyrazte třeba na oblíbenou cyklotrasu Přibyslav – Sázava. Je dlouhá necelých 24 km a po cestě se můžete podívat třeba i na hrad Ronov nad Sázavou nebo se skočit vykoupat do přírodního koupaliště Sázava.

Pokud je pro vás 24 km málo, vyrazte na cyklostezku Toulavou z Kamýku nad Vltavou na Monínec. Tato trasa vám umožní si užít 2x tolik kilometrů a pořádně vypotit zbylá kila z karantény. Cestou si můžete i udělat výšlap na rozhlednu Kamýk.

KAM DÁL: Další pozorování UFO: Záhadolog Vašíček vysvětluje, zda je důvod k panice a jak je to opravdu s bytostmi z nebes.