Sbohem, dcero. Sbohem, ženo. "Vojáci" se loučí s rodinami, možná už je nikdy neuvidí

Putinova agrese bere dětem otce, ženám muže...
  |   zpráva

Ukrajinští muži posílají své nejbližší do bezpečí, zatímco sami jdou bránit zemi. Nikdo neví, jestli to není jejich poslední šance na společné obětí. Video tatínka, který se loučil se svou malou dcerou, zasáhlo miliony.

Na sociálních sítích kolují srdcervoucí videa Ukrajinců, kteří se v plné zbroji loučí se svými nejbližšími. Nikdo z nich netuší, jestli se ještě někdy shledají.

Tatínek objímá svou malou dceru u autobusu, který by měl jeho rodinu dopravit do bezpečí, informuje web Mirror.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Discovery (@discovery_earth)

Oběma tečou slzy po tváři. Nemají jinou možnost než doufat, že se ve zdraví shledají. Ukrajinští muži ve věku od 18 do 60 let musí obléct uniformu a vzít do ruky zbraň. Ukrajina totiž vyhlásila plnou vojenskou mobilizaci země.

Jediná možnost, jak mohou své rodiny dostat do bezpečí (nebo se o to alespoň pokusit), je své blízké opustit.

Lidé, kteří se snaží ze země uprchnout, ale zastavují nekonečné kolony aut ve směru k hranicím a fronty na čerpacích stanicích. 

Obyvatelé Ukrajiny se tak stávají svědky loučících se mladých párů, otců, kteří se loučí se svými dětmi. Ale i matek, které dávají sbohem svým synům.

V hlavním městě Ukrajiny a v několika dalších městech byly zaznamenány exploze a palba. Prezident země Vlodymyr Zelenskiy ve čtvrtek potvrdil, že na Ukrajině padlo již 137 lidí a 316 jich bylo zraněno.

Padlé označil prezident za hrdiny a dále také oznámil, že jim bude posmrtně přidělen titul Hrdina Ukrajiny a bude na ně navěky vzpomínáno, jak uvedl web CBC News.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Limit Art (@limitart)

Zdroj: Mirror, The Guardian

KAM DÁL: Nostradamus předpověděl třetí světovou válku v Evropě. Z detailů mrazí.

Klíčová slova: