Dům hrůzy opravdu existuje. Troufli byste si do něj vejít?

Treasurer's House je jedním z nejděsivějších domů vůbec (ilustrační foto)
  |   zajímavost

Většina z nás zná dům hrůzy pouze jako atrakci z poutě. Jeden takový ale reálně existuje! Na rozdíl od toho mezi střelnicí a kolotočem by si do toho skutečného troufl vstoupit jen opravdu málokdo. Jsou s ním provázány děsivé pověsti a dějí se v něm nevysvětlitelné věci.

Jedná se o anglický Treasurer's House, který je jedním z nejděsivějších domů vůbec.

Nejen, že při zmínce toho, co se v domě událo, naskakuje husí kůže, ale předchozí majitel domu dokonce prohlásil, že po jeho smrti bude v domě strašit, a svůj slib, zdá se, dodržel.

Hned několik lovců duchů tvrdilo, že v domě a jeho okolí zaznamenali paranormální aktivitu, dohromady bylo v domě nahlášeno přes 800 případů výskytu duchů nebo jiných nelidských bytostí a jevů.

Bývalý majitel domu své sídlo věnoval fondu s názvem National Trust, mělo to ale jednu podmínku. Požadoval totiž, aby byl jeho dům ponechán přesně tak, jak ho fondu předal. Dokonce slíbil, že pokud budou v jeho interiéru provedeny jakékoliv změny, tak se do něj vrátí jako duch a bude v něm strašit.

Návštěvníci domu v něm údajně spatřili hned několik duchů. Byla mezi nimi zlomyslná žena, duch dítěte, ale i duchové zemřelých římských vojáků.

První záznam o tom, že v domě někdo viděl ducha, se datuje již od roku 1953. Tehdy údajně původní majitel domu ve sklepě z ničeho nic slyšel nezaměnitelný zvuk trumpety. V momentě, kdy se rozhlédl kolem sebe, aby zjistil, odkud zvuk přichází, spatřil, jak nedaleko od něj stojí duch římského vojáka sedícího na koni, který měl trumpetu v ruce.

minulosti sloužil Treasurer's House i jako hotel, děly se v něm ale podivné věci a brzy tak přišel o všechny zájemce o nocleh. Mezi návštěvníky hotelu hrůzy, kteří svého výletu později hořce litovali, patřila mimo jiné i žena jednoho amerického turisty, která na místě onemocněla záhadnou chorobou.

Muže, kteří se v objektu nacházeli, v jednom z pokojů údajně napadala neviditelná síla, kterou někdy doprovázel nepříjemný pach.

V hotelu se také údajně nacházel duch, kterého vidí pouze děti, nebo "černá dáma", kterou někteří návštěvníci zahlédli hned za jejich zády při pohledu do zrcadla.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Cestovatelé v čase: O výletech do budoucnosti mají přesvědčivé důkazy.