S odstraněním plísně a řas na terase vám pomůže i obyčejný ocet

Růst řas a plísní na venkovní terase je nejen nevzhledný, ale také nebezpečný
  |   zajímavost

Plísním a řasám se na terasách nebývale daří. Venkovní dlažba pokrytá řasami a plísní je nejen nevzhledná, ale také velmi nebezpečná, může totiž klouzat a způsobit tak celou řadu nešťastných nehod a nebezpečných úrazů. Tento problém lze naštěstí poměrně jednoduše odstranit.

Problémy s řasami a plísní na venkovní dlažbě má celá řada lidí. Naštěstí lze tento problém nejen rychle a jednoduše odstranit, ale také poměrně účinně předejít jejich opětovnému návratu, jak na svém webu uvádí Properla.

Venkovní dlaždice jsou pro růst řas a plísně ideálním prostředím, nejen kvůli vysoké venkovní vlhkosti, ale také kvůli vodě, která drží ve spárách mezi dlaždicemi. Řasy a plíseň se objevují nejčastěji na venkovní dlažbě, které se nachází ve stinném prostředí, na dlaždice a spáry mezi nimi tak nedopadá dostatek slunečního světla, které by je včas vysušilo a zabránilo tak růstu řas a plísně na jejich povrchu.

Pokud tedy žijete ve vlhkých oblastech, je důležité, abyste u vaší venkovní dlažby měli účinný systém odvodu vody, v opačném případě se na ni usadí spory a bakterie, které poletují v ovzduší a začnou se na vaší dlažbě rychle množit.

Jak odstranit plíseň a řasy z venkovní dlažby

K tomu, abyste jednoduše a účinně odstranili nevzhledné řasy a plíseň z vaší venkovní terasy, nepotřebujete kupovat žádné speciální přípravky, postačí vám totiž běžné ingredience, které s největší pravděpodobností máte doma. K odstranění řas i plísně vám bude stačit dokonce i obyčejný bílý ocet, jak na svém webu uvádí Express.

Stačí jen pořídit si láhev se sprejovým uzávěrem, nalít do ní nezředěný bílý ocet a nastříkat ho přímo na řasy a plíseň, která vyrostla na vaší venkovní dlažbě. K odstranění nežádoucího porostu na dlaždicích a spárách mezi nimi je nutné si vybrat den, kdy nebude pršet. Je totiž ideální nechat ocet na dlaždicích působit po dobu několika hodin.

Ocet řasy a plíseň uvolní a poté už jen stačí nevzhledný porost z vašich venkovních dlaždic odstranit pomocí kartáče s krátkými štětinami a opláchnout daný prostor hadicí.

Zdroj: Properla, Express

KAM DÁL: Zesvětlete spáry mezi dlaždicemi bez bělidla, které by je mohlo poškodit.

Klíčová slova: