Pojďme měnit naši zemi k lepšímu. Dejme stopku škůdcům, oligarchům, agentům StB i komunistům

Volby ukáží, jestli jsou lidé ovce nebo dokáží vnímat
 

Letošní rok kvůli koronavirové pandemii nepatřil k těm nejlepším. Vinou viru rozšířenému do celého světa z Číny zbytečně umírali a stále umírají lidé. Svět se ochromil a omezeno bylo mnoho aktivit. Po velký čas roku nesměla hrát kina a divadla, zavřeny byly hrady, zámky, muzea a galerie. Kultura paběrkovala a o svoji existenci bojují mnozí majitelé restaurací, někteří už zoufale volají, že nemají na výplaty ani peníze na elektřinu a plyn a jen čekají, až k nim přijde exekutor. 

Ano, je samozřejmé, že kvůli covidu 19 musela přijít nějaká omezení. Ale měl by v nich být řád a smysl. Ne, aby premiér Andrej Babiš v pondělí řekl, že do konce týdne se nic zavírat nebude a ve středu už bylo pomalu všechno zavřeno.

Je třeba začít uvažovat selským rozumem, což se bohužel neděje. Důkazů je dost. Tak velká nákupní centra, kde je lidově řečeno hlava na hlavě, zůstávají otevřena, ale výstavy, kde bývá málo návštěvníků a není problém dodržet nařízené dvoumetrové rozestupy a další bezpečnostní opatření, musí být zavřeny.

Svět chaosu se mi nelíbí

A aby těch absurdit z dílny současné koaliční vlády hnutí ANO a ČSSD s podporou KSČM nebylo málo, tak některé atraktivní muzejní expozice, kde se dá očekávat větší nápor návštěvníků, mohou být otevřeny. Stejně tak nemusí být zavřeny galerie, v nichž se zároveň prodávají obrazy, protože jsou to prý také obchody, na které se zákaz nevztahuje.

Nevím jak vám, ale mně se takový svět chaosu, kde nikdo neví, co několik dnů bude, nelíbí. Já sním o zemi, která bude podporovat slušné a pracovité lidi a neházet jim klacky pod nohy v podobě nesmyslných byrokratických překážek typu EET, jež má velký podíl na likvidaci mnoha vesnických hospod a obchodů. Sním o zemi, která nenechá padnout podnikatele, kteří nemohou provozovat své živnosti kvůli koronavirové pandemii. 

Do potíží se dostali ne vlastní vinou

Tito lidé se dostali do potíží bez vlastní viny, a tak stát jim musí pomáhat daleko účinněji než dosud. Už třeba tím, že jim odpustí další minimální zálohy na sociální či zdravotní pojištění a například umožní odklad splátek úvěrů apod. Pomoc majitelům firem je zároveň pomocí jejich zaměstnancům.    

Ovšem pouhé snění nestačí. Je potřeba aktivně usilovat o změnu k lepšímu, už jenom tím, že člověk využije svého práva a půjde volit. A příští rok je k tomu ideální šance, protože se budou konat volby do Poslanecké sněmovny, které jsou velkou šancí k radikální proměně. K tomu, aby naše životy přestali ovládat oligarchové, agenti StB a komunisté.          

- Michael Pánek, středočeský krajský zastupitel za ODS -

KAM DÁL: PES na koronavirus nestačí. Do politické strategie se zapojuje i kočka.