Nechutné historické koníčky, ze kterých naskakuje husí kůže

Jedním z nejvíce nemorálních historických koníčků bylo rozbalování mumií
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Dříve lidé trávili svůj volný čas odpornými koníčky, které znějí spíše jako špatný vtip. Na kreslení nebo zahradničení můžete zapomenout. Před lety byly oblíbené aktivity, které zahrnovaly neúctu k mrtvým, morbidní pikniky, mumie v obýváku i sledování atomového výbuchu.

Z některých způsobů trávení volného času, které byly dříve ve velké oblibě, vám přeběhne mráz po zádech.

Rozbalování mumií

Viktoriánská Anglie byla velmi podivným místem. Svědčí o tom mimo jiné i jeden z nejoblíbenějších koníčků tehdejší elity. Ti nejbohatší z nejbohatších si totiž mohli dovolit takzvané večírky s mumií.

Bohatí aristokraté si tehdy mohli zakoupit mumii a před publikem složeným ze svých přátel a známých ji rozbalit. Jedním z nejznámějších rozbalovačů mrtvol byl chirurg Thomas Pettigrew, který poté, co lidé začali tyto degradující večírky kritizovat, přišel o práci.

Procházka do márnice

Ve Francii zase posunuli v 19. století žánr hororu na zcela jinou úroveň. Jednou z nejoblíbenějších volnočasových aktivit tehdejší doby byla totiž návštěva márnice. Nebožtíci byli tehdy v márnicích vystaveni za prosklenou vitrínou, aby si je mohli návštěvníci dobře prohlédnout. Někdy tak byli vystaveni dokonce několik dní.

Morbidní piknik

Piknik se na první pohled, na rozdíl od výletu do márnice, jeví jako běžný způsob trávení sobotního odpoledne, který přetrval až dodnes. Omyl, záleží totiž na tom, kde si deku s občerstvením rozložíte.

Američané během občanské války využili piknik v přírodě jako perfektní příležitost, jak se na boj na život a na smrt podívat hezky zblízka. Rozložili si deky a dobroty těsně vedle bitevního pole a těšili se na podívanou. Nikoho tehdy překvapivě nenapadlo, že to možná není úplně ten nejlepší nápad.

V momentě, kdy boj začal, se většina z těchto požitkářů ale vydala na útěk a zavládl chaos, který je známý jako The Great Skedaddle.

Tento koníček tak ztratil na popularitě stejně rychle, jako na ní získal.

Atomový turismus

V 50. letech minulého století obrovské množství lidí zcela uchvátil vynález atomové bomby.

Tato fascinace se změnila v koníček zvaný atomový turismus. Tanečnice v Las Vegas na sobě měly kostýmy ve tvaru houbovitého mraku a v barech se prodávaly „atomové koktejly“. Lidé si dokonce mohli zaplatit i výhled na reálnou detonaci atomové bomby. S největší pravděpodobností dostali k tomuto výhledu jako bonus také pořádnou dávku radiace, která jim později způsobila nepříjemné zdravotní problémy.

Zdroj: Weird History, Ranker

KAM DÁL: Alcatraz nebyl tak drsný, jak si myslíme. Věznice se podobala spíše pětihvězdičkovému hotelu.