Jak na klíčení semen? Můžete si pomoci rychlovarnou konvicí

Některá semínka potřebují ke klíčení větší teplo
  |   zajímavost

Naklíčení rostlin ze semen je jedním z nejlepších a nejlevnějších způsobů, jak si tento rok zajistit skvělou úrodu. Není to ale nic lehkého, často se totiž stává, že se semínka naklíčit nepodaří. Naštěstí ale existuje jednoduchý trik, který vám s tím pomůže.

V tomto období je ideální čas začít s klíčením semínek některých rostlin, které si poté budete moci vysázet na záhonky.

Dokonce i experti z oboru se shodují na tom, že jednou z nejdůležitějších věcí, kterou nutně potřebujete k tomu, abyste měli v létě krásnou zahradu, je pečlivá příprava.

Zahradník Sean Lade prozradil pro web Easy Garden Irrigation, s jakými úkony bychom měli začít právě teď. Podle experta je mimo přípravu sazeniček velmi důležité zbavit záhonky všeho, co na ně nepatří, a to včetně plevelu.

Také bychom v tomto období měli do zeminy přidat potřebné hnojivo.

Sean mimo jiné ale sdílel také tip na to, jak úspěšně naklíčit velkovní rostliny ze semínek.

Jak na naklíčení semínek

„Mnoho odolných rostlin je připraveno k výsevu v tomto ročním období, některé v malých květináčkách nebo ve sklenících uvnitř, zatímco jiné mohou být od začátku venku,“ vysvětlil zahradník.

„Poté, co začneme s procesem pěstování, můžete v konvici uvařit vodu, nechat ji chvíli vychladnout a nově nasazené květináče zalít teplou vodou. Teplá půda pomůže s procesem klíčení," dodal.

Pokud jste tedy měli v minulosti problémy s klíčením semínek, zkuste tento tip. To, že jsou semínka uvnitř, a tím pádem i v pokojové teplotě, zkrátka někdy rostlinám v této fázi nemusí stačit.

Některé zkrátka potřebují vetší teplo, ale zároveň musíte zajistit, aby nevyschly. Umístění klíčících květináčků na topení tedy nepřipadá v úvahu. Na druhou stranu zalití semínek teplou vodou je perfektním řešením.

Po uvaření vody v konvici nezapomeňte několik minut počkat, abyste semínka příliš horkou vodou nespálili.

Zdroj: Express, Easy Garden Irrigation

KAM DÁL: Zdravý zrak: Tato běžná činnost vám ničí oči.

Klíčová slova: