Jak se lehce zbavit mravenců? Stačí vám jen obyčejná sůl

Mravenců se rychle zbavíte pomocí soli nebo mátového oleje
  |   zajímavost

Spolu s letními teplotami se blíží i hlavní sezona mravenců a problémy s tím spojené. Mravenci jsou totiž nevítanými hosty v celé řadě českých domácností. Naštěstí se jich lze velmi jednoduše a levně zbavit.

Jednou z možností, jak se zbavit mravenců, je samozřejmě zakoupit si chemický přípravek, který je určený k hubení tohoto druhu hmyzu.

Tyto přípravky jsou ale plné nebezpečných chemických látek, které mohou ohrozit vaše domácí mazlíčky nebo dokonce děti. Navíc bývají velmi drahé, vyzkoušením tipů a triků na to, jak se mravenců zbavit po domácku, ušetříte.

Sůl

Ideální je k vyhnání mravenců jednou provždy použít produkty, které vám nemohou nijak uškodit, jsou levné a nejspíše už je máte doma. Jednou z nejoblíbenějších ingrediencí, které se v boji proti tomuto druhu hmyzu používají, je sůl.

Je účinná a navíc ji má doma asi opravdu každý. Pomocí soli si můžete vyrobit domácí postřik na mravence, který bude pro vaše zdraví nebo zdraví vašich dětí naprosto neškodný, ale mravence vám z domu spolehlivě vyžene.

Potřebujete:

  • kuchyňskou sůl
  • horkou vodu
  • lahev se sprejovým uzávěrem

Postup:

Stačí pouze větší dávku soli rozmíchat v horké vodě tak, aby se zcela rozpustila, a směs poté přelít do lahve se sprejovým uzávěrem. Dále už jen nastříkejte slanou vodu na jejich obvyklé cestičky a máte vyhráno.

Mátový olej

Jedním ze způsobů je také použití mátového oleje. Nejen že se touto metodou zbavíte mravenců, ale také si krásně provoníte dům.

Potřebujete:

  • vodu
  • mátový esenciální olej
  • lahev se sprejovým uzávěrem

Postup:

Nakapejte zhruba 10 až 15 kapek mátového esenciálního oleje do hrnku plného vody, dobře promíchejte a směs nalijte do rozprašovače. Vodou s mátovým olejem poté pravidelně stříkejte místa, kde se mravenci vyskytují nejčastěji. S trochou štěstí už je doma nikdy neuvidíte, vůni máty totiž nenávidí.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Spálený toust: Je neškodný, nebo zdraví nebezpečný?

Klíčová slova: