Rodiče z nich vychovali zabijáky: Malé děti, které se mstily na vlastní rodině

Co se asi odehrává v myslích dětí, které jdou zabít své rodiče, často brutálním způsobem?
Zobrazit fotogalerii (2)
  |   zajímavost

Většina z nás si přestavuje, že si své dítě vychováme k dokonalosti. Pravidelnou a poctivou péčí mu vyšlapeme cestu k úspěchu, dobrému vzdělání a následně k dobře placené práci. Sny se ale často mohou zcela rozplynout a váš potomek se vydá zcela opačnou cestou. Jaké jsou vůbec ty nejhorší případy malých dětí, které se vydaly na kriminální cestu? Jde z nich strach a rozhodně patří do našeho seriálu o největších zločincích.

Nejdůležitější pro rozvoj zdravého dítěte je prostředí, ve kterém vyrůstá, a také to, jestli se rodiče umí o potomka dostatečně postarat. Pokud vedle sebe vidíte v raném vývoji harmonii, lásku a klid, jen opravdu výjimečně se vydáte na dráhu kriminálníka. Tak jednoduché to ale není, jen je nutné zdůraznit, že prostředí je pro dítě určující. Možná i takový byl příběh dětí, o kterých lze říci, že jsou možná ty nejhorší na světě. Jejich činy totiž hovoří jasně.

Bratrovrah

Kde se bere dětské zlo, je jednou z nejtěžších otázek, kterou si psychologové u podobně extrémních případů kladou. Na světě totiž existuje několik odsouzených dětí, které byly společnosti opravdu velmi nebezpečné. Rozhodně však nejde o krádeže bonbonů v obchodě.

Třeba takový dvanáctiletý Cristian Fernandez v roce 2011 učinil něco, co rozhodně nelze vzít zpátky. Zjevně psychicky narušený chlapec zůstal se svým dvouletým bratrem sám doma. Když se matka po hodině vrátila zpátky, našla na podlaze ležet menší dítě mrtvé.

Cristian ho ubil k smrti. Později se zjistilo, že dvanáctiletý chlapec byl v dětství bit nevlastním otcem, což na něm zcela jistě zanechalo stopy. Odsouzen byl za vraždu prvního stupně na sedm let do nápravného zařízení pro nezletilé.

Bratři Beverovi

Pravděpodobně se jedná o možná nejhorší vraždu všech dob. Uskutečnila se v roce 2015 v Oklahomě a na svědomí ji mají Robert a Michael Beverovi. Chlapci se rozhodli provést opravdu šílený plán na likvidaci celé svojí rodiny. Tím jsou myšleni rodiče a pět dalších sourozenců. To se oběma bratrům také podařilo a masakr přežila pouze jejich třináctiletá sestra, která s těžkým zraněním utekla do nemocnice.

Později sama vypověděla, že je rodiče hrubě fyzicky týrali. O brutalitě činu obou bratrů vypovídá i způsob, jakým byli zavražděni hlavně rodiče. Policie totiž našla jejich těla s obrovským počtem bodných ran.

Otec jich měl převážně v obličeji 28 a matka ještě mnohem víc. 48 ran nožem vypovídá o cíleném a hlavně šíleném běsnění dvou bratrů, kteří se evidentně mstili za tyranii, kterou museli doma prožívat. Oba dostali pět doživotních trestů za sebou. 

Šílená dvojka

I Velká Británie pamatuje šílený příběh dětských vrahů. V roce 1993 byl unesen teprve dvouletý chlapec James Bulger. Ten byl během svého únosu mučen u odlehlé železniční dráhy. Následně byl zabit kovovou tyčí a jen tak pohozen na koleje, kde jej přejel vlak.

Tento hororový příběh měly na svědomí děti. Ve Velké Británii se případ svého času stal úplně nejsledovanější kauzou, která zcela pochopitelně šokovala celou společnost. Johnu Venablesovi a Robertu Thompsonovi bylo tehdy pouhých 10 let. Oba chlapci byli odsouzeni na osm let za vraždu a v roce 2001 se vrátili na svobodu.

Zdroje: redakce, thecrimewire.com, murderpedia.org, theguardian.com, dailymail.co.uk

KAM DÁL: Smrt Johna Lennona zasáhla i Československo. Brouk řekl svá poslední slova na vrátnici.

Klíčová slova: