Steve Irwin: Jaká byla poslední slova slavného lovce krokodýlů?

Děti Stevena Irwina kráčí v jeho šlépějích
  |   osobnost

Kameraman slavného odborníka na divoce žijící zvířata Steva Irwina odhalil jeho poslední slova před smrtí. Slavný lovec krokodýlů zemřel roku 2006 poté, co ho bodl rejnok, mnozí po něm ale truchlí dodnes.

V den kdy se pořizovaly záběry, které se Stevovi staly osudnými, bylo údajně krásné počasí a kameraman i samotný Steve se skvěle bavili. K poslednímu natáčení, kterého se tato hvězda zúčastnila, došlo v roce 2006 na pobřeží Port Douglas v Queenslandu.

Natáčení probíhalo ze začátku naprosto bez problémů. Osudovým se ochránci divokých zvířat stal poslední záběr, kdy začal plavat za rejnokem v domnění, že zvíře poklidně odplave. „Místo toho, aby odplaval, se opřel o ploutve a začal svým ocasem máchat směrem ke Stevovi,“ svěřil se kameraman. V momentě, kdy rejnok odplaval, si uvědomil, že se voda kolem Steva zbarvuje do červena, ve vodě byla krev. Rejnok totiž ochránce divoké zvěře vážně zranil.

Členové jeho týmu Steva okamžitě vytáhli na loď a snažili se všemi možnými způsoby zastavit krvácení z rány na hrudníku, ale marně. Steve na lodi údajně trpěl a svíjel se v bolestech. Kameraman a další členové jeho týmu se ho snažili uklidnit a přesvědčit ho o tom, že bude v pořádku.

V jeden moment se ale expert na divoká zvířata podíval přímo na svého kameramana a řekl: „Umírám." Steve bohužel věděl, že ho nečeká šťastný konec. Poslední slova jsou pro řadu fanoušků této hvězdy zdrcující. Znamená to, že věděl, jak vážné zranění mu zvíře způsobilo a že není pravděpodobné, že se z takového stavu zotaví. Své poslední chvíle tedy s největší pravděpodobností prožil v zoufalství a beznaději. Věděl, jaký ho čeká osud, ale také si byl vědom toho, že není možné ho nijak změnit.

Steve Irwin zemřel ve věku 44 let a většinu svého života zasvětil ochraně volně žijících živočichů a jejich přirozeného prostředí.

Stevovy dvě děti, Bindi a Robert, které měl se svou ženou Terri, kráčí ve šlépějích svého otce a snaží se veřejnost seznamovat s volně žijícími živočichy, ochraňovat je a zajistit, že jejich přirozené prostředí jednoho dne nevymizí.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL:  Nový film o zbožňované Marilyn Monroe - fakta, nebo fikce?