Nový film o zbožňované Marilyn Monroe - fakta, nebo fikce?

Tragické dětství herečky, které můžeme vidět ve filmu, je založené na faktech
  |   zajímavost

Na Netflixu se objevil nový snímek Blondýnka zobrazující vzestupy a pády okouzlující Marilyn Monroe. Snímek měl na streamovací službě Netflix premiéru 28. září a už si vysloužil spoustu pozitivních, ale i negativních ohlasů.

Role hollywoodské hvězdy Marilyn Monroe se zhostila herečka Ana De Aemas, která byla podle celé řady fanoušků snímku skvělou volbou. Podle mnohých šlo o to nejlepší zobrazení slavné herečky, které kdy viděli.

Někteří diváci měli ale na snímek zcela odlišný názor, údajně by se na něj už nikdy nepodívali. Podle nich bylo ve filmu příliš zbytečných grafických scén a antipotratové propagandy.

Jedním z nejčastějších dotazů o snímku bylo to, jak moc se film o Normě Jean Mortenson, což bylo pravé jméno Marilyn Monroe, drží faktů.

Snímek nebyl založen na skutečném životě herečky, ale na životopisném románu od Joyce Carol Oates.

Dětství Marilyn Monroe

Ve filmu je herečka jako malá zobrazena, jak se snaží udržet si vztah se svou matkou, která je alkoholička, svou dceru fyzicky týrá a má mentální problémy. Nakonec ve snímku můžeme vidět, jak její matka končí v ústavu pro duševně choré a malá Norma v sirotčinci. Tato část filmu Blondýnka je bohužel založená na faktech.

Matce slavné herečky byla opravdu v roce 1934 diagnostikována paranoidní schizofrenie a Marilyn tak skončila v sirotčinci.

Marilyn Monroe a John F. Kennedy

Ne vždy se ale snímek striktně drží faktů. Ve filmu je zobrazeno, jak tehdejší prezident USA John F. Kennedy herečku znásilnil. Ve skutečnosti se ale s největší pravděpodobností nic takového nestalo. V roce 1962 zazpívala herečka Johnu F. Kennedymu svůdnou píseň k narozeninám, kterou odstartovala fámy o tom, že spolu měli tajnou aféru.

Potrat

Ve filmu Marilyn Monroe lituje, že šla na potrat, trápila ji totiž vina. Ve skutečnosti ale neexistuje žádný důkaz o tom, že by herečka na potrat, kdy šla. Známá je informace, že během manželství s Arthurem Millerem třikrát potratila. To pro ni mělo být zničující.

Milostný trojúhelník

Ve filmu je zobrazeno, že byla herečka zapletena do románku hned se dvěma muži. Charlie Chaplinem mladším a Edwardem G. Robinsonem. Ve skutečnosti bylo ale potvrzeno, že měla aféru jen s Chaplinem mladším.

Zdroj: Cosmopolitan

KAM DÁL: Slavný herec (24) byl odsouzen za vraždu matky. Hrůzný čin detailně popsal.