Drsný útok v novém domě. Děti zpěváka Tomáše Kluse byly svědky krvavého masakru

V roce 2002 získal Klus zlatou medaili v moderním pětiboji (družstva) na dorosteneckém mistrovství Evropy
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Je to jen pár týdnů, kdy se zpěvák Tomáš Klus (34) přestěhoval i se svou rodinou do vysněného domu v Mníšku pod Brdy. Zahradu s nimi obývalo také několik slepic, jeden kohout, který se později ukázal být také slípkou, a další kohout, který byl již opravdovým kohoutem a nesl jméno Max. Proč používáme minulý čas? V prvních dubnových dnech došlo u Klusů k obrovské tragédii.

S masakrem, s nímž se dalo jen těžko počítat, se zpěvák svěřil sledujícím na sociální síti. Vzkaz uvedla skličující fotografie stráně, kterou zdobí jména povražděného kuru. „Jedna liška. Co s jarem pro děti masakruje hlava nehlava,“ stálo v komentáři u černobílého obrázku. Těm, kteří zpěvákův profil pravidelně navštěvují, bylo ihned jasné, že přišel o celý svůj chov a začali pod příspěvek přidávat kondolenční vzkazy.

Nikdy na vás nezapomenu

Pro slepice a kohouta, který se k hejnu připojil teprve nedávno, vybral Tomáš Klus jména společně se svými třemi dětmi a manželkou Tamarou. A ptactvo neslo pojmenování opravdu vytříbená - Yoko, Pípa, Hanka, Iza, Hvězda, Batman, Katy Perry, Čatu a Max. „Holky moje milované a nejhodnější pane kohoute, nikdy na vás nezapomenu,“ rozloučil se s milovanými zvířaty zpěvák.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený spolu@tomasklus.cz (@tomas_klus)

 

Mezi chovateli slepic byl Klus zajisté originální, dostával často i nevyžádané rady, jak by se měl o svůj chov správně starat. „Slépkaři se mi smějou, že nezastřihávám křídla a že nám běhají všude, ale já si nemůžu pomoct. Vždyť je to pták, ne?“ ohradil se veřejně v jednom z příspěvků na facebooku proti nabádání, aby zařídil úpravu ptačích křídel tak, jak se ve správném chovu tradičně činí.

Liška má taky hlad

Krvavý masakr, který zařídil zřejmě lišák, shánějící potravu pro mladé, zpěváka zasáhnul u srdce. Nejmladší Klusova dcera Jenovéfa (4) milovala ranní krmení slípek, a přesto jako jediná kvůli jejich smrti neplakala. „Je to opravdu neuvěřitelná holčička. Jak když není zatížená lpěním, chtěním, hnaním se za něčím nebo někým. Řekla, že jí to není líto. Liška má taky hlad,“ uvedla k hrozné události na instagramu matka Klusových dětí Tamara (33).

Ještě doplnila, že ji ve smutné chvíli, kdy byla zahrada plná peříček a bezhlavých těl ptáků, uklidnilo vědomí, že všech devět slípkek a jeden kohout žili svobodný a volný život, byli milováni a šťastni.

KAM DÁL: Stát likviduje malé a střední firmy. Ekonom vysvětlil, co je třeba udělat pro jejich záchranu.