Dcera zachránila celou rodinu díky hodinám chemie. Věděli byste, co dělat na jejím místě?

Zčernání stříbra může signalizovat únik sirovodíku
 

Rodina celé dny v domě cítila zvláštní pach, ale nikdo nemohl přijít na to, čím to je. Snažili se vyčistit všechna zákoutí domu, ale nepomáhalo to. V jeden moment jim ale zčernaly veškeré stříbrné šperky a Lucy hned věděla, že jim hrozí nebezpečí.

Když stříbrné šperky rodiny začaly černat, dcera Lucy si okamžitě uvědomila, že něco není v pořádku. Její instinkt jim všem potenciálně zachránil život, později se totiž ukázalo, že v jejich domě došlo k úniku toxického sirovodíku.

Pach zkaženého vejce

Dvaadvacetiletá Lucy z anglického Banbury řekla deníku Oxfordshire life, že její rodina začala v domě cítit „pach zkaženého vajíčka“. Nejdříve si mysleli, že jde o problém s odpady nebo nějakou škodnou.

„Vyčistili jsme všechny odtoky, ale nebylo to tím, dokonce jsme nechali zkontrolovat i boiler,“ popisovala dcera postup rodiny.

Celá situace se vysvětlila až v moment, kdy si Lucy všimla , že všechny její stříbrné šperky zničeho nic zčernaly.

Toxický plyn

V tu chvíli si vzpomněla na hodiny chemie, kde se učili o chemikálii, která páchne jako zkažené vejce a její přítomnost v ovzduší má oxidační efekt na stříbro.

„V ten moment jsme si teprve uvědomili, jak moc vážná celá situace je. Šlo o únik toxického plynu. Okamžitě jsme tedy zavolali hasiče. Byli u nás kolem sedmi hodin. Byli tu i lidé, kteří šli zkontrolovat toxiny v našem domě, a záchranáři, kteří nám změřili hladinu kyslíku v krvi a udělali EKG,“ řekla matka Lucy.

Poté, co specialisti potvrdili, že jde o únik toxického sirovodíku, celou rodinu okamžitě evakuovali do blízké nemocnice. Všichni byli naštěstí i přes vystavení tomuto plynu v pořádku a za dva dny už se mohli vrátit domů.

Vystavení sirovodíku může způsobit celkový kolaps organismu, křeče, respirační paralýzu a v některých případech dokonce i smrt. Měli tedy velké štěstí.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: V Karibiku objevili obrovskou bestii, vše zachytili na video. Horor Anakonda dostává reálné rozměry.