Jak si vydělat desetitisíce ve spánku? Stačí jen, když svůj odpočinek natočíte

Na sociálních sítích můžete vydělávat i živým vysíláním vašeho odpočinku
 

Na sociálních sítích se objevil nový trend. Poměrně jednoduše můžete na internetu narazit na živé vysílání toho, jak si někdo spokojeně pochrupuje. Nejde ale o pouhou zábavu, online spáči si tak mohou vydělat až desetitisíce korun.

Asi každému z nás by se líbilo vydělávat během spánku. Zkrátka se probudíte a máte odpracováno. Zní to sice spíše jako námět nějakého fantastického filmu, pro stovky influencerů na sociálních sítích jde ale o každodenní realitu.

Někteří z nich se totiž začali natáčet, jak spí, a dali tak svým sledujícím možnost nahlédnout do jejich soukromí pomocí nočního živého přenosu. Ačkoliv je to k neuvěření, tento trend si oblíbily miliony fanoušků, kteří jsou za možnost sledovat, jak si někdo spokojeně pochrupkává, ochotni i zaplatit.

Jedním ze "spících influencerů" je i Brian Hector, který si během svého snění dokázal získat tisíce sledujících.

„Ráno jsem se vzbudil a hned jsem o tom šel říct mojí mámě. Řekl jsem jí, že jsem právě vydělal peníze tím, že jsem usnul,“ vyjádřil se o "spícím trendu" Brian, který má na sociální síti TikTok téměř 400 000 sledujících.

Prostřednictvím jedné z funkcí sociální sítě TikTok totiž mohou diváci svým oblíbeným influencerům darovat digitální mince, které poté mohou vyměnit za běžnou měnu. Hector se dokonce svěřil s tím, kolik za své první živé vysílání vydělal, jeho sledující mu darovali celkem 10 dolarů. To sice není žádné závratné bohatství, ale rozhodně je to více, než za spánek dostává vyplaceno většina z nás...

Ačkoliv se tento trend proslavil zejména v několika posledních měsících, nejedná se o nic nového. Podobný koncept totiž vznikl již v roce 2015, tehdy lidé sdíleli videa toho, jak spí na platformě YouNow.

Podle fanoušků "spícího trendu" nejde tolik o to sledovat tvůrce videa, jak spí, ale o hledání přátel. Spící videa totiž nejsou ukládána a na síti tak o nich nezůstává žádný záznam. Prostor pro komentáře u živého vstupu se tak pro mnohé stává místem, kde se mohou bavit mezi sebou a bez obav sdělit vše, co mají na srdci.

Zdroj: The New York Times

KAM DÁL: Muž unesl čtyřletou holčičku. Z jeho zvráceného motivu naskakuje husí kůže.

Klíčová slova: