Jak rychle usnout: Pomůže vám vojenská metoda

Vojenská metoda vám pomůže usnout do dvou minut, za noc toho pak stihnete opravdu hodně „projít“
  |   zajímavost

Řada z nás má problémy s usínáním. Naštěstí ale existují způsoby, jak se tomuto nepříjemnému stavu vyhnout a usnout do několika sekund poté, co položíme hlavu na polštář. Pomůže nám s tím takzvaná "vojenská metoda".

Pokud trávíte více času tím, že se snažíte usnout, než odpočinkem, nezoufejte. Existuje celá řada způsobů, která vám může pomoci se nekonečnému převalování ze strany na stranu spolehlivě vyhnout.

Jak usnout do dvou minut?

Vojenská metoda už pomohla nespočtu insomniaků po celém světě. Poprvé ji veřejnosti představila Sharon Ackerman v knize Relax and Win: Championship Performance. Americké námořnictvo kdysi podle autorky knihy vytvořilo specifickou rutinu, která pomáhala pilotům armádních letadel usnout do dvou minut.

Tato "vojenská metoda" měla zajistit, aby si piloti mohli odpočinout kdykoliv a za jakýchkoliv okolností, a to dokonce i vsedě nebo se zvuky střelby v pozadí. Dostatečný odpočinek je totiž pro jejich práci stěžejní.

Pilotům údajně trvalo zhruba 6 týdnů, než se novou metodu usínání naučili zvládat tak dobře, aby jim skutečně pomohla usnout do 2 minut. Čas, který do tohoto procesu investovali, se jim vyplatil, poté totiž fungovala jako kouzlo.

Vojenská metoda

Co dělat, pokud chcete zkusit vojenskou metodu usínání i vy:

  1. Nejdříve uvolněte celý váš obličej, nezapomínejte ani na všechny svaly uvnitř úst.
  2. Uvolněte ramena směrem dolů od uší a nechte ruce volně ležet po svém boku.
  3. Pomalu vydechněte, aby se vám uvolnil i hrudník.
  4. Nezapomeňte ani na uvolnění svalů na nohou.
  5. Zkuste si v hlavě vybavit nějaké místo, nejlépe v přírodě, které na vás působí uklidňujícím dojmem. Můžete si představit například vodopád, zvuk, který doprovází padající masy vody, a dokonce i vůni mechu všude kolem, aby na vás vaše představa působila co možná nejvíce reálně. Udržte tuto myšlenku v hlavě zhruba po dobu 10 vteřin.

Do deseti sekund od dokončení výše zmíněných kroků byste měli usnout.

Zdroj: Healthline

KAM DÁL: Jak vyčistit skvrny od červeného vína rychle a jednoduše.