Novopečená matka vydělala miliony výrobou šperků. Neuvěříte, z čeho jsou

Novým trendem se staly šperky z mateřského mléka
  |   zajímavost

Vynalézavá žena založila firmu, která se těší obrovskému úspěchu. Zaměřuje se na výrobu speciálních šperků, které jsou určené především pro další matky. Tyto šperky nikde jinde nenajdete, obsahují totiž něco zvláštního.

Safiyya Riyadh, která žije v Londýně spolu se svým manželem, založila firmu na prodej květin, Magenta Flowers. Nyní se ale tato společnost začala zaměřovat i na výrobu náhrdelníků, prstýnků, náramků a dalších šperků, ale zároveň i na mateřství.

To, jak Safiyya tyto dvě věci propojila, by ale napadlo opravdu jen málokoho. Vyrábí totiž šperky z mateřského mléka.

Její výrobky jsou určené zejména kojícím matkám, které si chtějí uchovat vzpomínku na toto jedinečné období jejich života. Společnost Magenta Flowers totiž umí přeměnit mateřské mléko v drahé kameny, a vytvoří tak maminkám vzpomínku na první okamžiky s jejich dítětem, kterou si mohou uchovat nadosmrti.

Safiyya sama podotkla, že kojení může být pro celou řadu žen velmi náročné, a naprosto chápe jejich touhu si tento moment uchovat ve formě přívěšku či náušnic.

„Myslím si, že se na kojení a mateřské mléko váže velké stigma. Kojení nám ale umožňuje vytvořit si s našimi dětmi určité spojení a my ho tak můžeme oslavovat,“ uvedla Safiyya.

Pro společnost bylo prý tou největší výzvou uchovat přirozenou barvu mateřského mléka při procesu změny tekutiny v kámen. Nakonec pomocí výzkumu přišli na to, že toho nejlepšího efetku mohou docílit, pokud mateřské mléko nejdříve dehydratují a poté ho smíchají s pryskyřicí, aby vydrželo celá desetiletí.

„Velká část mých zákaznic je smutná z toho, že toto období jednou skončí. Moje šperky jsou pro ně určitým způsobem, jak oslavit náročnost kojení a umožňují jim tak ukázat to, co všechno zvládly s hrdostí,“ vysvětlila Safiyya.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Jasmina Alagič ukázala dokonalé nohy. Rytmus je šťastný chlap.

Klíčová slova: