Teorie velkého třesku: Co o seriálu nevědí ani jeho největší fanoušci

Někteří herci v seriálu jsou mimo jiné také nadaní muzikanti
  |   zajímavost

Zábavný seriál o partě vědců, ke kterému byla celá řada diváků nejdříve skeptická, se stal hitem po celém světě. Nyní má miliony fanoušků a není se čemu divit, dokáže rozesmát téměř kohokoliv a jeho obsazení snad ani nemohlo být lepší.

Teorie velkého třesku je zkrátka jedním z nejoblíbenějších seriálů na světě. Fanoušci seriálu partičku vědců v čele s Sheldonem Cooperem zkrátka zbožňují. Pokud jste si ale mysleli, že už o tomto seriálu víte všechno, nejspíše jste na omylu.

Doktorát z neurovědy i ve skutečném životě

Mayim Bialik se v seriálu zahrála Amy Farra Fowler, nadanou neurobioložku. Co ale řada fanoušků seriálu netuší, je to, že Mayim Bialik má doktorát z neurovědy i ve skutečném životě. Titul PhD  získala v roce 2007.

Herci v seriálu jsou nadaní muzikanti

Postavy seriálu jsou nadšenci do vědy, ale také do hudebního umění. Herci, kteří je ztvárnili, proto mají s hrou na nástroj bohaté zkušenosti. Mayim Bialik se dokonce naučila hrát na harfu a theremin jen kvůli její roli v seriálu.

"Bazinga" je nyní nejen oblíbené slovo Sheldona Coopera, ale i druh včely

V roce 2012 byl objeven nový druh včely, který byl pojmenován po oblíbeném slovu Sheldona Coopera. Nový druh včely, která byla objevena v Brazílii, se nazývá euglossa bazinga.

"Výtahové scény" jsou natočeny v jednom patře

Téměř celý seriál se odehrává v bytě u dvou z party vědců, který má byt ve třetím patře. Ve skutečnosti je byt umístěný v prvním patře, veškeré scény s výtahem se tak točí na tom samém poschodí, jen se prostředí před každým záběrem trochu upraví.

Ukolébavka Hebké kotě je skutečná píseň

Oblíbená ukolébavka Sheldona Coopera se po jejím odvysílání v seriálu stala hitem, jen málokdo ale ví, že šlo o skutečnou píseň, ne pouze o výmysl producentů.

Původní název seriálu byl Lenny, Penny a Kenny

To znamená, že postava Sheldona se původně měla jmenovat Kenny, což se k Jimu Parsonsovi zkrátka vůbec nehodí. Naštěstí se ale tvůrci seriálu usnesli na názvu Teorie velkého třesku.

Seriál můžete sledovat na stanici Nova Fun od pondělí do neděle od 20:15.

Zdroj: Digital Spy

KAM DÁL: Ondřej Vetchý se vrací v Případech 1. oddělení. Ze scénáře mu "lezly oči z důlků".

Klíčová slova: