Co přesně zařadit do péče o pleť, abyste ji omladili

Jedním z nejdůležitějších kroků péče o pleť je její dokonalé vyčištění
  |   zajímavost

Kvůli tomu, abyste si udrželi mladistvý vzhled pleti, nebo ji dokonce "omladili", nemusíte utrácet tisíce za drahé přípravky, ani se péči o obličej věnovat desítky minut. Postačí vám tři jednoduché kroky.

Náš obličej je většinou to první, čeho si na nás ostatní lidé všimnou. Věk se ukazuje např. i na rukou, na které bychom také neměli zapomínat, ty ale nejsou ve středu pozornosti. Většina žen se proto při snaze udržet si mladistvý vzhled nebo si několik let ubrat zaměřuje zejména na péči o obličej, krk a dekolt.

Kvůli mladistvému vzhledu rozhodně nemusíte pravidelně docházet na speciální ošetření pleti, ani si pořizovat zbytečně drahé krémy.

Požadovaného efektu lze totiž dosáhnout i velmi jednoduše a za pár korun. Postačí vám k tomu jen tři základní přípravky, na které byste při péči o obličej opravdu neměli zapomínat.

Olejový čistič pleti

Jedním z nejdůležitějších kroků ve vaší rutině, možná dokonce tím nejdůležitějším, je správné odstranění nečistot a makeupu. V případě, že si nečistoty, které se na vaší pleti přes den nashromáždily, a šminky dokonale neodstraníte, snižujete účinnost ostatních přípravků, které si aplikujete na pleť. Na spaní s makeupem byste měli rovnou zapomenout, to vám nezařídí mladistvý vzhled, ale jeho pravý opak.

Ideální je k odlíčení makeupu a nečistot použít olejový odličovač makeupu, který se na pleti promění v pěnu. V případě, že budete k odstranění líčení používat odličovač, který se v pěnu nepřemění, je nutné ho následovat ještě pěnícím gelem, abyste z pleti odstranili přebytečnou mastnotu.

„Kvalitní olejový odličovač pleti pronikne hluboko do pórů pleti a vyčistí ji, ale zároveň zanechá pokožku hydratovanou,“ prozradila pro Express specialistka na péči o pleť Clare White.

Hydratační tonikum

Tonikum zajistí, že se do vaší pleti produkty, které na ni budete aplikovat, krásně vsáknou. Tento krok by tedy ve vaší rutině péče o pleť rozhodně neměl chybět.

Olejové sérum

Ideální je poté na pleť aplikovat olejové sérum. „Tento krok pomáhá vyživovat vaši pokožku, podporuje tvorbu kolagenu a zvyšuje buněčnou výměnu, což má za následek pevnější a pružnější pokožku,“ uvedla expertka.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Spánková pozice, která vám pomůže od bolavých zad.