Hubnutí: Se shozením přebytečných kilogramů vám pomohou i oříšky

Oříšky vám mimo jiné mohou zabránit i v přejídání se
  |   zajímavost

Většina z nás by asi při hubnutí na oříšky nevsadila. Tato přírodní pochoutka nám ale může pomoci shodit přebytečná kila mnohem efektivněji. Navíc mají celou řadu pozitivních účinků na naše zdraví. Víte, jaké druhy oříšků vám s hubnutím pomohou nejvíce?

Celá řada, lidí, kteří se snaží o snížení své tělesné hmotnosti, se ořechům raději vyhýbá, tato křupavá pochoutka má totiž poměrně vysoký obsah tuků a kalorií, jak na svém webu uvádí Healthline.

Studie ale dokazují, že pravidelná konzumace ořechů není spojena se zvýšením tělesné hmotnosti u testovaných. Výzkumy naopak naznačují, že pravidelné zařazení ořechů do našeho jídelníčku nám může pomoci přibírání hmotnosti předejít.

Studie dokazují, že lidé, kteří pravidelně konzumují jednu až dvě porce ořechů týdně, mají o 31 % nižší riziko toho, že přiberou na váze než lidé, kteří se oříškům raději vyhýbají.

Ořechy nám navíc mohou pomoci zhubnout

Pravidelná konzumace ořechů může nejen předejít zvýšení naší tělesné hmotnosti, ale dokonce nám i může pomoci ji snížit, jak dokazují studie. Pokud se tedy snažíte shodit přebytečné kilogramy, vsaďte na ořechy.

Výzkumy dokazují, že na rozdíl od přesvědčení celé řady lidí přidání ořechů do jídelníčku těch, kteří se snaží o snížení své tělesné hmotnosti, jejich cíli nebrání, naopak.

Jedna studie, která zkoumala dopady dvou různých jídelníčků na osoby trpící nadváhou, zjistila, že u lidí, kteří do své stravy zařadili mandle, bylo na konci zkoumaného období, které trvalo 24 týdnů,  možné pozorovat mnohem větší snížení tělesné hmotnosti než u skupiny, která do svého jídelníčku mandle nezařadila. Obě skupiny po dobu trvání experimentu konzumovaly stejné množství kalorií, bílkovin, cholesterolu i nasycených tuků.

Jaké druhy oříšků jsou na hubnutí nejlepší

Jedněmi z nejideálnějších oříšků na hubnutí jsou mandle, jak na svém webu uvádí NDTV. Obsahují totiž velké množství bílkovin, antioxidantů a nenasycených tuků, které nám mohou pomoci předejít přejídání se, jak dokazují studie. Mandle navíc obsahují velké množství vlákniny, která navozuje dlouhý pocit sytosti.

Skvělou volbou .pro lidi, kteří se chtějí zbavit přebytečných kilogramů, jsou také vlašské ořechy, které obsahují obrovské množství omega-3 mastných kyselin. Hrstka vlašských ořechů nám může pomoci s urychlením hubnutí, jak dokazují výzkumy.

Zdroj: Healthline, NDTV

KAM DÁL: Jak si jednoduše (a chutně) posílit imunitu.

Klíčová slova: